2022 Dijital Pazarlama Trendlerinde Öne Çıkanlar
2022 Dijital Pazarlama Trendlerinde Öne Çıkanlar
04 Kasım 2022
Muhammet Daş

2022 Dijital Pazarlama Trendlerinde Öne Çıkanlar: Metaverse Marketing ve Sanal Etkinlikler

Son yılların popüler gelişmelerinden olan Metaverse, yenilikleriyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

2022'nin pazarlama verilerine baktığımızda Metaverse'ün, Metaverse ile AR ve VR teknolojilerinin, sanal etkinliklerin ve topluluk odaklı pazarlamanın öne çıktığını görüyoruz. Büyük lüks tüketim markaları ve mağazaları Metaverse'te kendi alanlarını oluşturmaya çalışırken, sanal etkinlikler dünyanın her yerinden takipçileri birer topluluk üyesine dönüştürüyor. Metaverse evreni ve sanal gerçeklik üzerine oluşturulan, birbirinin ardına gelen büyük projeler heyecan uyandırıyor. NFT koleksiyonları ve Discord sunucuları ise topluluk yaratmanın, yaratılan topluluklarla birlikte üretmenin merkezi haline geliyor. Öyleyse pazarlamanın bu yeni alanlarını mercek altına alalım!

Yaşamımızda büyük değişimlere neden olan ve hayatımızın dinamiklerini kökünden değiştiren pandemi süreciyle sanal etkinlikler, uzun karantina dönemlerinde sosyalleşmenin ve potansiyel müşteri edinmenin yeni bir yolu olarak hayatımıza giriş yaptı. Zoom, Google Meet gibi popüler video arama araçlarının büyüme oranları dikkat çekerken, elbette sanal etkinlik platformları da bu büyümeden pay kaptı. Online etkinlik servisleri pandemi süresince 3 ayda 35 milyon dolardan fazla yatırım aldı. Decentraland, Roblox ve Fortnite'ta sanal etkinliklerin düzenlenmesi, kripto ve NFT pazarındaki hareketlilikle de buluşunca 2022'nin gözdesi Metaverse pazarlaması oldu. Böylelikle 2022'nin ilk çeyreğinde Metaverse NFT'leri pazara liderlik etti.

Kripto para dünyasına bomba gibi düşen Metaverse bu alanda büyük yatırımlar alarak kripto dünyasında bir boğa etkisi yarattı. Bu boğa etkisiyle birlikte milyonlarca insanın odak noktası olan Metaverse hayatımıza hızlı bir giriş yapmış oldu. Facebook’un adını değiştirip Meta yapması sektörün büyüklüğünü gösterirken bu çalışmaların devamının geleceği sinyalleri de hissediliyor. Öyle ki Instagram’da yapılan son duyurulara göre AR teknolojisinin Instagram reklamlarında kullanılması, Instagram reklamlarının 3 boyutlu hale gelmesi ve reklamların daha etkili kılınması gibi konular gündemde bulunuyor.

Resmin bütününe baktığımızda açıktır ki, durmak bilmeyen teknolojik gelişmeler tüm dünyanın dikkatini çekmeye devam ediyor. Artık hayatımızın pek çok alanında sanal gerçeklik, dijital pazarlama, Metaverse gibi olağanüstü teknolojilerle karşılaşıyoruz ve bu teknolojiler günden güne büyüyerek yaşamımıza entegre olmaya devam edecek.
 

 

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04