Akıllı Form Başarı Hikayesi
Akıllı Form Başarı Hikayesi
18 Nisan 2023
Zeynep Aksoy

Akıllı Form Başarı Hikayesi

Dijital dünyanın kullanıcılara kazandırdığı kolaylık ve avantajlar artık herkesin bilgisi dahilinde. Fakat geldiğimiz noktada kullanıcılar artık bundan çok daha fazlasına ve kişiselleştirilmiş deneyimlere de en hızlı ve kısa yoldan ulaşmak istiyor. Hedef kitlesine bu imkanı sağlayabilen işletmelerin satış olasılıkları ve müşteri sayısı da büyük ölçüde artıyor.

Bugün daha yakından tanımanızı sağlayacağımız akıllı form aracımız da işletmenize tam da bu konuda yardımcı olacak.

Akıllı form, kullanıcıların/müşterilerin verdiği yanıtlara göre ilerleyen ve şekillenen dinamik, web tabanlı formlardır. Belirli bir amaç doğrultusunda bilgi paylaşmayı kolaylaştırır. Müşterilerden veya kullanıcılardan bilgi toplanmasını ve bu bilgilerin onların yararına ve istekleri gözetilecek şekilde, etkin olarak işlenmesini sağlar. Veri toplama sürecini hızlandırır ve otomatik hale getirir. Satış süreçlerini destekler ve kolaylaştırır.

Akıllı form sayesinde ulaşacağınız bilgilerle hitap ettiğiniz kitle için çok daha öznel ve detaylandırılmış planlar oluşturabilir; verdikleri cevaplar neticesinde oluşacak çerçeve ile onlara uygun en iyi hizmet seçeneklerini sunabilirsiniz. Böylelikle satış gerçekleştirme şansınız da bir o kadar yükselecektir.

Peki akıllı formu hangi alanlarda, nasıl kullanabilirsiniz?

Akıllı form, müşterilerden veya kullanıcılardan satış gerçekleştirme amacıyla bilgi toplama ihtiyacı duyduğunuz her sektör ve alanda kullanılabilir. Örneğin e-ticaret sitenizde akıllı formu kullanarak ürün veya hizmetlerinizi kategorilere ayırabilir, müşterilerinizin yapacağı seçimler ve birkaç saniye içerisinde vereceği cevaplarla daha rafine sonuçlara erişmelerini sağlayabilirsiniz. Rezervasyonlu ve turistik hizmetler sunan bir işletmeye sahipseniz, yine akıllı formu kullanarak müşterilere yönelteceğiniz sorularla isteklerine uygun seçeneklere en kısa sürede ulaşmalarına yardımcı olabilirsiniz. Farklı alanlarda aboneliğe dayalı hizmetler sunuyorsanız, akıllı form sistemiyle müşterilerinizi yaptıkları seçimler ışığında onlar için en uygun aboneliklere yönlendirebilirsiniz. Görüldüğü üzere, akıllı formun kullanımı konusunda oldukça geniş ve kapsamlı bir sektörel yelpaze mevcut.

Örneğin, diş hastanesi sahibi olarak sağlık turizmi alanında hizmet veren bir müşterimiz için geliştirdiğimiz web sitesine akıllı form aracımızı da entegre ettik. Bu işlemin ardından müşterimiz, kendisinden hizmet almayı talep eden hasta sayısı konusunda büyük bir artışla karşılaştı. Hastalardan aldığı formlar %87 oranında arttı.  Hastaneden randevu almak isteyenlerin sayısı da yükseldi.

Güneş enerjisi sistemleri vb. alanlarda hizmet veren bir başka müşterimiz ise akıllı formu kullanarak müşterilerini detaylı olarak segmente etti. Doğru müşterilere hitap ederek hedeflerini gerçekleştirdi. Aylık ortalama %72 oranında daha fazla müşteri formuna ulaştı. Satış süreçlerine akıllı form sayesinde ivme ve destek kazandırdı.

Yine sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren bir estetik hastanesi sahibi müşterimiz, akıllı form aracımızı kullanarak ayda %76 oranında daha fazla form elde etti ve hasta talebi konusunda kayda değer bir yükselişle karşılaştı.
 

Hedef kitlesine dijital hizmetler sağlayan bir başka müşterimiz ise akıllı müşteri segmentasyonu ile ayda %84’ün üzerinde daha fazla akıllı forma ulaştı. Satış oranında da ciddi artışlar yaşadı.

Tüm sürecin sonunda, akıllı formu kullanan iş ortaklarımız 2022 yılında toplam 93.000’in üzerinde akıllı forma ulaşmış oldu. Şimdi siz de zaman ve çaba tasarrufu sağlayan, iş yükünüzü azaltan ve satış potansiyelinizi büyük ölçüde artıran akıllı form altyapısı ile işletmenizi farklı bir boyuta taşıyın.

Tüm sorularınız ve ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 
 

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04