Amerika Birleşik Devletlerin'de Sağlık Turizmi
Amerika Birleşik Devletlerin'de Sağlık Turizmi
24 Haziran 2022
İdil Tiber Ersoy

Amerika Birleşik Devletlerin'de Sağlık Turizmi

ABD’de sağlık hizmetlerinin maliyeti o kadar yüksektir ki, her yıl yaklaşık 2 milyon Amerikalı başka ülkelerde tedavi aramaktadır. ABD vatandaşları başta kanser tedavisi olmak üzere; estetik, diş, ortopedi ve mide ameliyatları için sağlık turizmi kapsamında başka ülkelere gitmektedir. Coğrafi olarak kendisine yakın ve sağlık turizmi potansiyeli yüksek olan Meksika ise Amerikalı sağlık turistlerinin en çok tercih ettiği ülke konumunda yer almaktadır.

Amerikalıların Sağlık Turizmi İçin Tercih Ettiği Diğer Ülkeler

•    Hindistan
•    Singapur
•    Güney Kore
•    Türkiye
•    Bulgaristan
•    Panama

Türkiye son yıllarda sağlık turizmi açısından Amerikalı turistlerin en çok tercih ettiği ülkelerden biri haline gelmiştir. Türkiye'nin bu konudaki en büyük avantajı çoğu Türk hastanesinin, ABD menşeli düzenleyici ve denetleyici bir kurum tarafından verilmiş geçerlilik belgesine sahip olmasıdır. Amerikan Medikal Turizm Derneği, turizm tesislerinin ve tıbbi hizmetlerin çok gelişmiş olduğunu da kabul etmektedir. Türkiye’nin birçok yerinde tıbbi bakımın gelişmesi, uzmanların bulunması, kaliteli ve düşük maliyetli sağlık bakımı ve sağlık turizmi hizmetlerinin var olması nedeniyle ülkemiz, Amerikalı turistler tarafından sıkça tercih edilmektedir.

Amerikalılar Sağlık Turizminde Neden Başka Ülkeleri Tercih Ediyor?

1.    Maliyetler: ABD’de tıbbi bakım maliyetleri çok yüksektir. Birçok Amerikalı, tıbbi desteğe ve tedaviye erişimde sıkıntı yaşamaktadır. Diğer ülkeler aynı kalitedeki tedavileri çok daha cüzi bir miktar karşılığında sunduğu için sağlık turizmi kapsamında başka ülkelere gitmeyi tercih ediyorlar.

2.    Başarılı Halkla İlişkiler Çalışmaları: Sağlık kurumları ve dünyanın birçok yerinde faaliyet gösteren ülkeler tarafından yürütülen başarılı halkla ilişkiler çalışmaları, Amerika vatandaşlarını desteklemede diğer ülkelere göre daha etkili oluyor.

3.    Akredite Sağlık Merkezleri: ABD’deki Amerikan Medikal Turizm Derneği gibi birçok kurum, sağlık turizmi için dünyanın birçok ülkesindeki sağlık kurumlarının standartlarını incelemektedir. Ayrıca sağlık kurumlarına, sağlık hizmetleri için yetki belgesi de verilmektedir. Dolayısıyla lisanslı sağlık merkezleri de hasta veya danışanların ilgisini çekerek sağlık turizminin en önemli itici güçlerinden biri haline gelmektedir.

4.    Turist Bilgi Merkezi Kalitesi: ABD'de turist bilgi merkezi başarıyla işletilmektedir. Dünyanın birçok yerindeki sağlık kurumlarıyla çalışan, cazip kampanyaları ile ABD'de geniş bir kitleyi kendine çeken turizm acentelerinin kalitesi, sağlık turizmi alanında farklı ülkelerin tercih edilmesini sağlamıştır. Bu nedenle birçok ülke ve sağlık kuruluşu, sağlık turizminde Amerikalılara hitap edebilmek için pazarlama stratejileri geliştirmektedir. Türkiye de ABD'den her geçen gün daha fazla sağlık turisti ağırlamaktadır.

Türkiye’nin Amerika’dan Sağlık Turisti Çekmesi İçin Neler Yapılabilir?

•    Amerika lokasyonlu kurumsal web sitesi
•    İngilizce arama motoru optimizasyonu (SEO) çalışmaları
•    Sağlık turizmi dernekleri projeleri
•    Dijital reklam yatırımları
•    Sosyal medya PR çalışmaları
•    Profesyonel turizm acenteleriyle ortaklık

ABD'de her yıl yaklaşık 2 milyon insan sağlık nedenleriyle başka ülkelere seyahat ediyor. Türkiye bu listede üst sıralarda yer almaktadır. Ülkemize gelen sağlık turistlerinin her biri ortalama 50 bin dolar harcamaktadır. Dolayısıyla ABD'nin sağlık turizmi pazarında PR çalışmalarımız başarılı oldukça Türkiye’ye gelen sağlık turisti sayısı da her geçen gün artacaktır.

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04