Başarılı Bir SEO Süreci İçin Olmazsa Olmaz: Content Pruning
Başarılı Bir SEO Süreci İçin Olmazsa Olmaz: Content Pruning
23 Aralık 2022
Zeynep Aksoy

Başarılı Bir SEO Süreci İçin Olmazsa Olmaz: Content Pruning (İçerik Budama)

Ulaşmak istediği kaliteli bilgiyi kullanıcıya en iyi, hızlı ve eksiksiz şekilde sunmak isteyen ve kullanıcı deneyimine yüksek düzeyde önem veren arama motorları, site içerikleri konusundaki beklenti ve standartlarını günden güne yükseltmekte. Günümüzde web sitelerinde binlerce içerik paylaşıyor olmak bir başarı ölçütü değil. Artık nicelik bakımından çok zengin bir noktaya ulaşan sitelerden ziyade az ama öz, nitelikli çalışmalarla ön plana çıkan sitelerin ziyaretçi sayısı ve organik trafik artışı bakımından daha yüksek performans sergilediği durumlarla karşılaşabiliyoruz. Yani asıl önemli olan, içeriğin kalitesi ve kullanıcıya sağlayacağı faydadır diyebiliriz.

Bu noktada web sitenizdeki içeriklerin kalitesinden ve geçerliliğinden emin olmak için onları çeşitli yöntemlerle sürekli olarak takip altında tutmanız gerekiyor. Hangi içeriklerinizin optimize edilmesi gerek, hangileri yazıldığı şekilde kalabilir veya hangilerini tamamen silmeniz gerekiyor? Bu konuda ihtiyacınız olan ve size yardımcı olacak yöntemlerden biri hiç şüphesiz content pruning, yani içerik budama.

Nasıl ki bir ağacın daha verimli bir şekilde büyümesi ve çiçeklenmesi gibi iyileştirici amaçlarla budama işlemi gerçekleştiriyorsak, aynı mantık web sitenizde paylaştığınız içerikler için de geçerli diyebiliriz. Ve işte tam da bu aşamada content pruning karşımıza çıkıyor. İçerik budama, web sitenize ve hedef kitlenize artık herhangi bir fayda sağlamayan, size organik trafik kazandırmayan içeriklerinizin kaldırılması işlemidir. Elbette her içeriği silmemelisiniz. Yukarıda belirttiğimiz gibi belki de bazı içeriklerinizin yalnızca bir revizeye, yenilenmeye, güncellemeye veya optimize edilmeye ihtiyacı olabilir. Bazı içerikleriniz ise evergreen, yani ne kadar zaman geçerse geçsin önemini yitirmeyecek alan, konu ve sorulara dair kaleme alınmış yazılardan oluşuyor olabilir ve size her daim organik trafik kazandırmaya devam eder. Dolayısıyla içeriklerinizi ayıklarken dikkatli olmalı ve yalnızca artık size hiçbir şekilde yarar ve trafik sağlayamayan, değer üretmeyen ve backlink kaynağı olamamış içerikleri budamalısınız. Bu şekilde ziyaretçilerinize ve hedef kitlenize daha iyi kullanıcı deneyimi sunacak, daha etkili bağlantılara sahip olacak ve web sitenizi tarama bütçesi bakımından da başarılı bir şekilde optimize etmiş olacaksınız. 
 

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04