Batı Avrupa Ülkelerinde Sağlık Turizmi
Batı Avrupa Ülkelerinde Sağlık Turizmi
01 Haziran 2022
İdil Tiber Ersoy

Batı Avrupa Ülkelerinde Sağlık Turizmi

Batı Avrupa uzun zamandır sağlık turizminin kilit bölgelerinden biridir. Batı Avrupa ülkelerinde tıbbi uygulamaların gelişmesi ve nitelikli tıbbi tesislerin bulunması bu ülkeleri sağlık turizminin merkezi haline getirmiştir. Avrupa tıp alanında üretici olmasına rağmen, Batı Avrupa’daki insanlar için aynı kalitedeki sağlık hizmetleri farklı ülkelerde çok daha düşük maliyetle elde edilebilmektedir. Bu nedenle Batı Avrupa vatandaşları sağlık turizmi için farklı ülkeleri tercih etmektedir.

Batı Avrupa’da Sağlık Turizminde Tercih Edilen Ülkeler

Aşağıdaki Avrupa ülkeleri sağlık turizminde talep görmektedir:

•    Macaristan
•    Polonya
•    Çek Cumhuriyeti
•    Türkiye
•    Bulgaristan

Türkiye, 1200'ün üzerinde kamu ve özel hastanesiyle sağlık turizminde dünyanın önde gelen isimlerindendir. Ülkemizde İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok il, sağlık turizmi için fırsatlar oluşturmakta ve bu doğrultuda Batı Avrupa ülkeleri, sağlık turizmi ihtiyaçları nedeniyle yoğun olarak ülkemizi tercih etmektedir. Türkiye'ye özellikle transplantasyon, beyin cerrahisi, ortopedi, kardiyoloji, göz, kozmetik cerrahi, diş hekimliği gibi alanlarda hizmet almak için Batı Avrupa'dan büyük talep vardır.

Türkiye’nin Batı Avrupalı Sağlık Turistlerinin İlgisini Çekebilmesi İçin Neler Yapılabilir? 

Türkiye sağlık turizmi alanında parlayan ve kapasitesini giderek artıran ülkelerden biridir. Şimdi Batı Avrupa vatandaşları arasından daha fazla medikal turiste hitap edebilmek için Türkiye'nin yapabilecekleri hakkında konuşalım.

1.    Profesyonel  İçerik Pazarlama Faaliyetleri

Batı ülkelerinde araştırma ve kullanıcı deneyimi çok önemlidir. Bu nedenle Batı Avrupa ülkelerine hitap edecek sağlık turizmi faaliyetleri yürütmek isteyen kuruluşların öncelikle profesyonel bir içerik pazarlama stratejisi geliştirmeleri gerekmektedir. İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca gibi dillerdeki sosyal medya ve web siteleri başta olmak üzere birçok dijital kanalın içerik pazarlama stratejilerine odaklanılmalıdır.

2.    Kurumsal ve Güncel Web Sitesi

Avrupa'da sağlık turizmi ile uğraşan kurumların sayısı oldukça fazladır. Dolayısıyla Avrupalı turistlere ulaşmak için dijital kanalları etkin bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Bu noktada kurumsal bir web sitesi oluşturmak en önemli faaliyet alanlarından biri olacaktır. Güncel web sitelerini Avrupalı turistler dikkatle takip ediyor. Profesyonel, kullanıcı dostu ve dil seçenekleri açısından optimize edilmiş kurumsal web siteleri, Türkiye’ye daha fazla Avrupalı medikal turist kazandırabilir.

3.    Çok Dilli SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Çalışması

Kurumsal ve güncel bir web sitesine sahip olmanın yanı sıra, başarılı bir SEO çalışmasına da yatırım yapmak gerekmektedir. SEO çalışmalarınız birden fazla dilde yürütülüyorsa daha fazla kullanıcıya ulaşabilirsiniz. İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca gibi farklı dillerde gerçekleştirilecek SEO desteği ile daha fazla Avrupalı medikal turist kazanabilirsiniz.

4.    Arama Motoru Reklamcılığı (SEM)

Arama motoru reklamcılığı, Avrupa ülkelerinde iş yapan şirketler için çok önemli bir müşteri aracıdır. Sağlık turizmi alanında profesyonel bir arama motoru reklam desteği ve reklam bütçenizin verimli kullanımı ile daha fazla medikal turiste ulaşabilirsiniz.

5.    Sosyal Medya PR Çalışmaları

Sağlık turizmi kapsamında Batı Avrupa'daki potansiyel müşterilere erişmek için sosyal medya kampanyalarına odaklanmanız gerekiyor. Popüler bir sosyal medya uygulamasında kurumsal hesap oluşturarak PR çalışmaları yapmalı ve müşteri katılımını en üst düzeye çıkarmalısınız. Bu şekilde daha fazla müşteriye hitap etmiş olacaksınız.

6.    Etkileyici Sağlık Turizmi Paketleri

Avrupa vatandaşları sağlık açısından başka ülkeleri tercih ederken turizm paketlerini de inceliyorlar. Bu yüzden etkileyici bir sağlık turizmi paketi oluşturmanız gerekiyor. Sağlık turizminde özellikle Avrupa'da başarılı iş ortaklarını kendinize çekerek daha geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz.

Batı Avrupalı Turistler Sağlık Turizminde Neden Türkiye’yi Tercih Etmeliler?

•    Düşük maliyetler
•    Yakın konum
•    Deneyimli hekimler
•    Tatil olanakları
•    Güçlü sağlık sitemi
•    Gurbetçi nüfusu
•    Başarılı PR çalışmaları
•    Son teknoloji sağlık hizmetleri

Siz de sağlık turizmine nereden başlamanız gerektiği ile ilgili bilgi almak ve belirlenen stratejiler çerçevesinde başarılı reklam çalışmaları gerçekleştirerek Avrupa'dan potansiyel hastalarınıza ulaşmak istiyorsanız, sağlık turizmi alanında kendini geliştirmiş ve geliştirmeye devam eden, başarılı referanslarıyla günden güne bilgi havuzunu dolduran, Türkiye'nin en başarılı dijital reklam ajansı Dijital Uzmanı ile iletişime geçebilirsiniz.

 

 

 

 

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04