CN Enerji Başarı Hikayesi
CN Enerji Başarı Hikayesi
11 Aralık 2021
Aysu Çelik

Enerji Sektörü Başarı Hikayesi

Dijital reklam fanılında 1. öncelik bilinirlik sağlamaktır. Marka bilinirliğini sağladıktan sonra potansiyel müşterileri harekete geçirmek ve dönüşüm elde etmek beklenir. Ürün veya hizmetin arama hacimleri yüksek ise arama, alışveriş kampanyaları ile çalışmalara başlanabilir. Bazı sektörlerde ise ürün/hizmetin arama hacimleri çok yüksek olmayabilir. Bu nedenle önce görüntülü reklamlar ile başlar, ürünün bilinirliğini arttırır Google ‘da bu ürün/hizmetin arama hacminin oluşmasını sağlarız. Niş sektörlerde görüntülü reklam kullanarak ülkeye göre  yüksek trafiği olan sitelerde ürünü/hizmeti göstererek insanlarda merak duygusunu uyandırırız. Tıpkı CN Enerji’de olduğu gibi!

Ortalama 14 kuruş etkileşim başına maliyet ile 1421,04 TL harcayarak 1 milyon gösterim elde ettik. Bu gösterimlerin 9839’u reklama tıkladı. Sadece bilinirliği sağlamak için oluşturduğumuz görüntülü reklamlardan bile 318 dönüşüm kaydedildi. Görüntülü reklamların dönüşüm hedefi olmamasına rağmen 318 dönüşüme ulaşmak ise uzmanların başarısıydı. Doğru siteleri hedeflemek, ilgi çekici görseller oluşturmak ve doğru metinler kullanmak başarıyı beraberinde getirdi.

Görüntülü reklamlar sayesinde hizmetin arama hacimleri de artmaya başladı. Google’a göre Google reklamlarında etkileşim oranın %3 olması başarılı kabul edilir. "Etkileşim oranı", kullanıcıların reklamınızı gördükten sonra reklamınızla ne sıklıkla etkileşimde bulunduklarını ölçer. CN Enerji’de etkileşim oranı %10,32’dir. Google’un başarılı saydığı orandan yaklaşık 3 kat fazla başarı sağladık.

Her ürün/hizmeti kendi özelinde değerlendirip, Google geçmiş dönem verilerine bakarak reklam stratejisini kurmak dijital reklamcının tecrübesi ve uzmanlığı ile mümkündür. Bu başarıya bir de reklamın devamlılığı eklendiğinde başarı kaçınılmazdır. CN Enerji ile yolculuğumuz Eylül 2018’den beri devam etmektedir.

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04