Dijital Pazarlamada Tasarım Düşüncesi
Dijital Pazarlamada Tasarım Düşüncesi
13 Aralık 2022
Ayşe Nisanur Hacıbebekoğlu

Dijital Pazarlamada Tasarım Düşüncesi

Günümüzde internet en kolay ve ekonomik şekilde büyük kitlelere ulaşılabilecek bir ortam sağlamakta ve pazarlama stratejilerini baştan aşağı değiştirmektedir. Bu noktada dijital pazarlama, geleneksel medyada kullanılan yöntemlerden farklı olarak markanın ve yapılan işin tanıtımını yapmak, pazarlama faaliyetlerine destek vermek, bir projenin sesini duyurmak gibi amaçlarla dijital platformların kullanıldığı kapsamlı bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır. Dijital pazarlama söz konusu olduğunda artık online platformlarda görselliğin de günden güne daha çok yer edinmekte olduğunu görüyoruz. Bu nedenle dijital tasarımlar artık vazgeçilmez bir konumda yer alıyor. Öyleyse dijital pazarlamanın tasarım aşamasına gereken önemi vermemiz gerek.

Kaliteli tasarım uygulamalarını kullanmayı ve tasarım prensiplerini öğrenmeniz, daha iyi içerikler, storyler ve gönderiler üretmenize, dolayısıyla sosyal medya performansınızı artırmanıza yardımcı olacaktır. Tabi ki her pazarlamacının tüm grafik tasarım yöntemlerini öğrenmesini beklemek gerçekçi olmaz fakat grafik tasarımın temellerini bilmek bile düşünce şeklinizi ve görsel iletişime olan yaklaşımınızı geliştirecektir. Tüm başarılı dijital pazarlamacılar ve grafik tasarımcılar, temel tasarım ilkelerinin ve görselliğin ne denli önemli olduğunu bilir. Bu gerçeğin farkında olmamak gündemin gerisinde kalmanıza neden olabilir. Öyleyse işin tasarım yönüne azami özen göstermeye gayret etmek her zaman bizler için yararlı olacaktır.

Dijital platformlar hızlı tüketilen yerlerdir. Storylerden gönderilere, gönderilerden reklamlara birkaç saniyede geçiş yapılabilir. Bu yüzden kitlenize en doğru şekilde hitap etmeli ve onların ilgisini tasarımlarınız aracılığıyla üzerinize çekmek için yalnızca birkaç saniyeniz olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. O kısa aralıkta tasarımınız, kurumsal kimliğiniz ve üslubunuzla öne çıkarak dikkatleri üzerinizde toplayabiliyor olmalısınız. Basit, sade ve şık bir görünüm hem anlaşılmanızı hem de takibi kolaylaştırır. Metin ve görsel dengesini de yakalamalı, ziyaretçiler için kullanımı uygun hale getirmelisiniz. Elbette hedef kitleyi tanıyıp ona göre bir tasarım ortaya koymak da listenizin başında olmalıdır. Özellikle renklerin ve metin dilinin kitleye uygun kullanımı reklamlarınızın daha iyi anlaşılmasını ve ilgi görmesini sağlar. Ayrıca gündemi takip edip tasarımlarınızı güncel tutmanız da dijital pazarlamada etkileyici bir görsellik sunabilmeniz için elzemdir.

Hayatımızda gün geçtikçe daha fazla yer edinen sosyal medya platformlarında performansınızı ve beceri düzeyinizi artırmanız, tasarımlarınızı geliştirmeniz dijital dünyadaki konumunuza büyük ölçüde etki edecektir. Web sitenizde ve sosyal medyadaki paylaşımlarınızda kullandığınız tasarımların marka kimliğini yansıtacağını unutmayın. Sadece temel prensiplere uyarak bile göz alıcı, dikkat çekici, fonksiyonel ve kitlenizin beğenebileceği tasarımlar oluşturabilirsiniz.

 

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04