Facebook (Namıdiğer Meta) Hızla Yayılan Yanlış Bilgilere Karşı Önlem Alıyor
Facebook (Namıdiğer Meta) Hızla Yayılan Yanlış Bilgilere Karşı Önlem Alıyor
24 Mart 2022
Hüseyin Asan

Grup Yöneticilerinin Yetkileri Arttırıldı

Facebook yani yeni adı ile Meta, gruplarda yanlış bilginin yayılmasını ve yayınlanmasını engellemek adına önlemlerini sıkılaştırıyor. Facebook getirilen yeni özelliklerle artık grup yöneticilerinin elindeki yetkileri yanlış bilginin önlenmesi konusunda genişletti.

Gelen güncellemeyle ayrıca üçüncü taraf teyit organlarınca “yanlış ve yanıltıcı bilgi” olarak belirlenen içerikler otomatik olarak engellenecek. Grup yöneticileri ellerindeki iplerle bu gönderileri yayımlanmadan reddedebilir hatta bu kişilerin gönderi paylaşmasını gelecekte tamamen engelleyebilir.

Önce Trump sonra Covid-19

Facebook, uzun zamandır bu konuda sürekli olarak ihlal eden gruplara katı yaptırımlar uygulasa da başta siyasi ve COVID-19 gibi ciddi konular olmak üzere halen yanlış bilgiler yayılabiliyor.

Şunu özellikle söylemek gerekiyor ki bu özelliği etkinleştirmek grup yöneticilerinin elinde! Ve geriye dönük içerikler için geçerli değil yani o içeriklerin de ayrıca kaldırılması lazım.

Gruplara üye alımında yeni gelen özellikle artık kişinin “yaşına” ve “grupta arkadaşının olmasına” göre teklifler otomatik olarak kabul veya ret edilebilecek.

Hala En Kalabalık Platform

Her ne kadar Facebook’un, Instagram ve Twitter kadar kullanılmadığı sanılsa da Facebook grupları ve pazaryerleri düzenli olarak belli bir kitle tarafından kullanılıyor. Verilerle desteklemek gerekirse Datareportal‘ın verisine göre, geçtiğimiz Ocak ayında sosyal ağ, 2.912 milyar aktif kullanıcıya ev sahipliği yaptı. Bu sayıyla birlikte Facebook, dünyada aktif olarak kullanılan en büyük sosyal mecra olmaya devam ediyor. Ancak, yükselen ivmesini kaybetmeye başladığı anda ismini Meta olarak olarak değiştirerek yeni bir dinamizm kazanmak istediği de ayrı bir gerçek. 

Etiketler

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04