Facebook Whatsapp Business Bağlantısı Nasıl Yapılır?
Facebook Whatsapp Business Bağlantısı Nasıl Yapılır?
30 Kasım 2018
Dijital Uzmanı

Milyarlarca insanı sosyal bir ağ üzerinden bir araya getiren Facebook, son dönemlerde Whatsapp'ı da satın alarak, kullanıcılarına konuşma ve mesajlaşma ayrıcalıklarını sunmaya karar verdi. Bu nokta da geliştirdiği uygulamanın ismi ise facebook whatsapp business uygulamasıdır. Bu uygulama içerisinde doğrudan aktif kullana bilmek için, facebook whatsapp business bağlantısı yapmak gerekmektedir. Bu uygulama ile birçok işletme whatsapp üzerinden facebook kullanıcılarına ulaşabilecek, doğrudan iletişime geçtiği için ürünlerini daha rahat pazarlayabilecek. Bu da yeni bir pazar alanı açtığı için facebook whatsapp reklamları kapsamında yeni kazanç imkanları ortaya koyacaktır. 
 
 Facebook Whatsapp Business Bağlantısı Ne İşe Yarar?
 
     Bu bağlantıdan yararlanmak için öncelikle yapılması gereken whatsapp business hesabı oluşturmak gerekmektedir. Bu sayede facebook kullanılan kişiler whatsapp business kullanan işletmelerin bilgilerine, whatsapp ve facebook sayesinde ulaşabilecek. Whatsapp Business'ın en büyük özelliği doğrudan işletmelerin yapacağı reklamlarla kişilerin çevrelerinde ki aradıkları ürün ya da hizmete ulaşmasını sağlamaktır. Bu doğrultuda kayıtlı olan işletmelerin, firma bilgileri, numaraları hatta mail ve iletişim adresleri bilgileri kayıtlı olmaktadır. 
 
 Facebook Whatsapp Reklamları Nasıl Oluşturulur?
 
     Whatsapp Business' a üye olan şirketlerin doğrudan uygulama üzerinden ya da facebook üzerinden oluşturdukları kampanya ile ortaya koyulmaktadır. Müşterilerin taleplerine göre oluşturulmuş ve doğru kitleye hitap etme özelliği, kullanıcıların ihtiyaçlarını daha önceleri belirleme ihtimaline göre dahi hedef kitle oluşturulmaktadır. 
 
     Reklamların sıklığından ya da görülmesinden rahatsız olan kullanıcılar için de whatsapp hizmet vermektedir. Bu hizmet kapsamında bir facebook kullanıcısı her ne kadar bir işletmeyle doğrudan whatsapp üzerinden iletişime geçebilmesi sağlanıyorsa, bir o kadar da sık olma ihtimaline karşı facebook sayfası üzerinden reklamlar engellenebilir. 
 
 Facebook Whatsapp Desteği Nedir?
 
     Facebook'un her gün milyarlarca kullanıcıya hizmet vermesinin yanı sıra, Whatsapp’da bugün kayda değer noktaya ulaşmış durumdadır. Bu iş birliği ile oluşturulan yeni business bağlantısından facebook whatsapp desteği sunmaktadır. Bu destek, alt yapı ve ekonomik kapsamda yapılan yeni yatırım üzerinden gerçekleştirilmektedir. 
 

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04