Google Ads Maksimum Performans Kampanyası
Google Ads Maksimum Performans Kampanyası
20 Ocak 2022
Aysu Çelik

Google Ads Maksimum Performans Kampanyası

Hepimizin bildiği gibi Google tüm dünyada en çok kullanılan arama motorudur. Her gün milyarlarca kullanıcı ihtiyacı doğrultusunda aramalar gerçekleştirmektedir . Bu nedenle bir çok marka bu ihtiyaçları kendisi karşılamak için dijital pazarlama fırsatlarından yararlanır . Kullanıcının maksimum deneyim yaşaması için Google düzenli olarak kendisini günceller. Dijital de varlığını sürekli olarak arttıran markaların her birine eşit bir fırsat ve kolaylık sağlamak isteyen Google, kendini de bu alanda düzenli olarak yenilemektedir.

Maksimum Performans Kampanyası, reklamverenlerin tek bir kampanyadan tüm Google Ads envanterine(YouTube, Görüntülü Reklam Ağı, Arama Ağı, Keşfet, Gmail ve Haritalar) erişebilmelerini sağlayan yeni bir yöntemdir.

Tüketici deneyimleri sürekli olarak değişiyor ve  potansiyel müşteriler giderek artan dijital kanallarda işletmelerle etkileşimde bulunuyor. Tüketici talebindeki değişimleri yakalamak ve yeni performans fırsatlarını yakalamak için reklamveren de otomasyona yöneliyor.

Maksimum Performans Kampanyası, otomatik kampanya türüdür. Bu kampanya anahtar kelime tabanlı temel Arama Ağı kampanyalarınızla birlikte kullanılmalıdır. Akıllı Teklif sayesinde bu kampanya, performansı en üst düzeye çıkarmanıza ve Google'ın tüm kanal ve envanter genelinde sizin için en önemli hedefler doğrultusunda sonuçlar elde etmenize yardımcı olur.

2022 yılı itibari ile yeni yeni denenmeye başlayan bu yöntem sayesinde elde edilecek olan güçlü veriler ile maksimum performans kampanyalarının tüm dünyada yeni bir dijital pazarlama kampanyası olarak kullanılacağı tahmin ediliyor.

 

Maksimum Performans Kampanyalarının Avantajları Nelerdir?

Maksimum performans kampanyalarının en büyük avantajı, birçok Google platformuna tek bir sistem üzerinden reklam verebilme kolaylığı sağlamasıdır. Her bir platform için ayrı ayrı reklam planlaması yapmanıza gerek kalmadan tek bir kampanya ile her bir Google platformunda reklam göstebilirsiniz Tabi performans alabilmeniz için gereksinimleri doğru kurmanız oldukça önemlidir.

Google, tüketici tercihlerine yönelik gerçek zamanlı yaklaşımına ek olarak sizin kampanyanızda belirttiğiniz  kitlelerin sinyallerini kullanarak sağlanan girişler sayesinde Maksimum Performans, beklemediğiniz yeni müşteri segmentlerine ulaşmanızı sağlayabilir. Bu sayede dönüşüm gerçekleştiren daha fazla müşteri bulmanızı sağlar.

Makine öğrenimini, sizin için en iyi performansı gösteren reklam, kitle ve reklam öğesi kombinasyonları  hakkında daha doğru tahminlerde bulunmak için kullanır. Bu sayede daha fazla değer elde etmenizi sağlar.

Maksimum Performans için hangi reklam öğelerinin performansı etkilediğini anlamanıza ve yatırım getirinizi artırmak üzere kampanya reklam öğelerini optimize etmenize yardımcı olabilir. Bu sayede çeşitli analizler elde etmenizi sağlar.

Daha fazla bilgi almak için (0850) 304 12 02 nolu veya (0232) 332 14 04 nolu destek  hatlarımızdan uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

 

Aysu Çelik

Kaynaklar

https://support.google.com/google-ads/answer/10724817

https://support.google.com/google-ads/answer/11335596?hl=tr

https://support.google.com/google-ads/answer/11189316?hl=tr

 

 

 



 

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04