Google Ads Performans Planlayıcı Yayında
Google Ads Performans Planlayıcı Yayında
11 Temmuz 2019
Dijital Uzmanı

Günümüzde doğru reklam kurgusunu oluşturmak bi hayli karmaşık. Google, Performans Planlayıcı ile bu sorunu ortadan kaldırıyor. 

Performans Planlayıcısı, reklam harcamalarınız için planlar oluşturmanıza ve kampanyalarınızdaki değişikliklerin temel ölçümleri ve genel performansı nasıl etkileyebileceğini görmenize olanak sağlayan bir araçtır.

Google, Performans Planlayıcı'nın, reklamverenlerin %43 daha fazla dönüşüm elde etmesine yardımcı olabileceğini söylüyor.

Performans Planlayıcı sayesinde;
Kampanyalarınızın öngörülen aylık ve üç aylık performanslarını görebilir,

Kampanyalarınızın aynı harcama için daha iyi performans göstermesine yardımcı olabilecek önerilerileri inceleyebilir, 

Kampanya ayarlarınızı değiştirirseniz, harcama ve performans hedeflerinizin nasıl etkilendiğini öğrenebilirisiniz. 

Nasıl çalışır?
Size mümkün olan en doğru tahminleri vermek için, Performans Planlayıcı milyarlarca arama sorgusunu dikkate alır ve genellikle her 24 saatte bir güncellenir. 

Performans Planlayıcısı daha sonra, mevsimsellik, rakip etkinlik, açılış sayfası vb. Değişkenler de dahil olmak üzere toplu reklamlardaki alakalı reklam ihalelerini simüle eder. Daha sonra Google Reklamları performans raporlarınızın "Dönüşümler" sütununda bulunan dönüşüm türlerine dayalı dönüşümleri öngörür.

Simülasyonları çalıştırdıktan ve veri topladıktan sonra, Performance Planner öngörülerinize ince ayar yapmak için makine öğrenmesini kullanır. Önerilen bütçeleri mümkün olduğu kadar doğru tutmak için Performans Planlayıcısı, tahminlerinin doğruluğunu 1, 7, 30 ve 90 günlük periyotlar arasında sürekli olarak ölçer. 

Kampanyalarınızın Performans Planlayıcı'yı kullanmaya uygun olup olmadığını öğrenmek ise çok kolay! Kampanyanız;

En az 72 saattir çalışıyor,

Son 7 günde en az 3 tıklama almış,

Son 7 günde en az bir dönüşüm elde ettiniz (kampanyalar dönüşümlere odaklanırsa),

Manuel tıklama başı maliyet (TBM), gelişmiş TBM veya hedef işlem başına maliyet (EBM) teklif stratejileri kullanan Arama kampanyalarına sahip olması yeterlidir.

Son olarak, belki de en önemlisi, bu araç özünde bir planlayıcı. Performans planlayıcısı dahilinde yapılan değişiklikler otomatik olarak gerçekleştirilmez.

Performans planlayıcısında yapılan değişiklikleri uygulamak için bir dosya indirmeniz ve Google Ads Editör kullanmanız gerekir.

Ayrıntılı bilgi almak için (0850) 304 12 02 numaralı hattımızdan ve destek@dijitaluzmani.com e-posta adresinden bizlere ulaşabilirisiniz.

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04