Google Ads Resim Uzantılarına Yeni Güncelleme!
Google Ads Resim Uzantılarına Yeni Güncelleme!
21 Ocak 2022
Sezen Aksu

Google Ads Resim Uzantılarına Yeni Güncelleme! 


Example image extenion

Google Ads, sisteme yeni bir özellik daha ekleyerek resim uzantılarını Mayıs 2021’den itibaren küresel olarak tüm reklam verenlerin hizmetine sunmuştu. Bu yeni uzantı, arama ağı reklamlarınızı ürün ve ya hizmetlerinizle alakalı görsellerle tamamlar ve görsel açıdan daha ilgi çekici reklamlar oluşturmanıza yardımcı olur. 

 Resim uzantıları, arama motoru sonuç sıralamasında (SERP) metin reklamınızın yanında yalnızca mobil cihazlarda küçük bir resim olarak görünmekteydi. Elde edilen ilk sonuçlara göre, mobil arama ağı reklamlarında resim uzantıları eklendiğinde reklam verenler tıklama oranında ortalama %10 artış elde etmişti.
 

Example image extension on desktop

 

Yeni gelen güncelleme ile resim uzantılı arama ağı reklamları artık masa üstü cihazlarda da görüntülenmeye başlayacak. Resim uzantıları ile daha ilgi çekici olan arama ağı reklamlarınızın masaüstü ve mobil cihaz performans verilerini "Cihaza" göre segmentlere ayırarak görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca reklamınızın açılış sayfasındaki en alakalı resimleri otomatik olarak seçip reklamınıza eklemek için makine öğrenimini kullanan Dinamik resim uzantıları artık tüm dillerde kullanılabilir oldu.

Tüm bu yeni özelliklere ek olarak, "Stok resimler" seçeneği ile aranabilir bir kütüphaneden Google Ads'de kullanması ücretsiz stok resimleri, resim uzantınız için seçebilirsiniz. Bu sayede görsel kaynak bulmanın zorluğu da ortadan kalkıyor.


 

Kaynaklar

https://support.google.com/google-ads/answer/11430278

https://support.google.com/google-ads/answer/10700789

https://underlineclick.com/google-ads-resim-uzantisi-nedir/





 

Etiketler

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04