Google Reklam Bütçesi Nasıl Belirlenir?
Google Reklam Bütçesi Nasıl Belirlenir?
22 Kasım 2018
Dijital Uzmanı

Google iş ortağı olarak kullanıcı birçok avantajlar sunmaktadır. Google Adwors’teki işbirliğinin en avantajlı kısmı kontrolün reklam vermek isteyenlerde olmasıdır. Kullanıcıların aramaları esnasında hangi kelimeleri kullanırsa sizi ve reklamınızı görebileceğini ve reklam kampanyalarına ne kadar bütçe ayıracağı konusunda da karar yine reklam kampanyasını yürüten kişide veya şirkette olmaktadır.
 
Google Ads İle Reklam Kampanyasının Kontrolü Kimde?

     Her reklam kampanyası için istenilen kadar günlük bütçe harcanabilir. Hatta Google Ads reklam vermek isteyenler, belirlenen günlük reklam bütçelerini gün içinde yeniden düzenleyebilirler. Bütçe belirlemenin ilk kriteri reklam verecek olanların hedeflerine bağlıdır, satış hedefi bu hedeflerden biridir. Sınırlı bir bütçe vermek yerine daha opsiyonel ve esnek bütçeler hazırlanması potansiyel müşteri kaybını önleyecektir. Sınırlı bir bütçeyle girilen kampanyalar potansiyel işlerin de kaçırılmasına sebep olabilir. Bu nedenle belirlenecek olan bütçe hedeflere paralel olmalıdır. Bu sayede Google da hesabı optimize etmek için de yardımcı olur.
 
Google Ads İle Reklam Kampanyasının Bütçesi Ne Kadar Olmalı?
 
     Peki Google reklam bütçesi nasıl belirlenir? Gereğinden fazla harcamadan optimal bir bütçe ile bir kampanya yürütmek için pazarlama ve satış planı ilk yol gösterici olmalıdır. Bütçe planlaması yaparken iki noktaya dikkat edilmesi gerekmektedir. Potansiyel müşterilerin tıklamalarının sizin için değeri ve reklam için ayırmak istediğiniz bütçenin ne kadar olduğu?
 
     En yaygın kampanya türü tıklama başına maliyet teklifidir. Bu teklif reklamınıza yapılan her tıklama için ödemek istediğiniz en yüksek tutarı gösterir. Manuel teklif vererek tıklama başına maliyet tutarınızı siz kendiniz belirleyebilirsiniz. Akabinde anahtar kelime veya kelime öbekleri belirleyerek kampanyanızı oluşturabilirseniz. Google adwords’e çok aşina değilseniz otomatik teklif verme opsiyonunu kullanabilirsiniz. Böylece sistem tekliflerinizi yine sizin bütçeniz dahilinde mümkün olan en yüksek tıklamayı alacak şekilde kendisi yönetir.

     Günlük bütçeniz önerilen bütçe tutarından düşük ise değerli müşteriler kaçırıyor olabilirsiniz. Doğru bir karar aşaması için önerilen bir kampanya bütçesinden feyz alabilirsiniz. Bunun için kampanyanızın ayarlar bölümünden fikir alabilirsiniz. Bütçe kadar kullanılacak olan anahtar kelimeler de önemlidir. Kullanacağınız anahtar kelime veya kelime öbeklerinin ortalama konumuna bakarak rekabetçi bir ortam için uygun kelime veya kelime öbekleri belirleyip belirlemediğinizi anlayabilirsiniz. Ortalama konum 8’in altındaysa arama yapan kişi reklamınızı görmeyebilir.
 
 

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04