Google Reklamlarının Faydaları
Google Reklamlarının Faydaları
08 Kasım 2018
Dijital Uzmanı

Google Ads Reklamı Nedir Ve Faydaları Nelerdir?
 
     Teknolojik pazarlamanın en önemli kaynaklarından olan ve yaklaşık olarak on sekiz yıl önce kullanıma sunulan google ads, google tarafından sunulan bir reklamcılık platformudur. Ancak 24 Temmuz 2018 den itibaren adı google ads olarak değiştirilmiştir. Google ads sayesinde reklam yayınlandığında bir nevi işe yatırım yapılmaktadır. Başlangıçtan günümüze kadar yaklaştıkça teknolojinin gelişimine parelel olarak google reklamları da gelişmiştir. Bu google reklamlarının faydaları; tıklanma başına ödeme sistemi geliştirildiğinden her sektör bunu rahatlıkla kullanır ve Google Ads reklamları, potansiyel müşteri arayan ancak yeterince vakti olmayan şirketler için yüksek oranda etkili bir yöntemdir. 
 
 Google Ads Reklamı Türleri
 
     Google ads reklam türleri çeşitli kategorilere ayrılır. Bunlardan birisi olan google alışveriş reklamları e-ticaret sitenizdeki ürünlerin isim, fiyat, resim ve website adınız ile birlikte google arama sonuçları sayfasında listelenmesidir. Google arama reklamları sıklıkla kullanılan ve google arama motorunda yayınlanmış olan reklamlardır. Bu tür reklamlarda kullanıcılar belirli kelimeler ile arama yaptıklarında kendi ürünleri ile ilgili reklam yayınlanmasını sağlayabilirler. Böylelikle kullanıcılar ürünle ilgili olduklarından reklam sitelerini ziyaret etme ihtimali yüksektir. Google video reklamlar ise insanların görsel videolara daha çok ilgi duymasından dolayı önemlidir. Google den her hangi bir siteye girilirken bu video reklamlar devreye girmekte ve ilk beş saniye kadar kaldıktan sonra atlatılabilmektedir. Bu reklamlar istem dışı ortaya çıktıkları için insanların dikkatini daha çok çekmektedir.
 
     Google görüntülü reklamlar ise kişiler en çok bilinen web sitelerinde gezindikleri esnada ya da youtube'de herhangi bir videoya baktıklarında, cep telefonu, tablet gibi mobil cihazları ve uygulamaları kullanırken ve ayrıca email hesaplarını kontrol ederken onlara erişmesini sağlar. Youtube reklamları ise kişiler youtube'den izlemek istedikleri herhangi bir videoyu açtıklarında karşılarına çıkan reklam türüdür. Google ads reklamlarından birisi de gmail reklamlarıdır. Genel olarak bu reklamlar gmail hesabına girildiğinde gelen kutusunun üst kısmında yer alan etkileşimli bir reklam türüdür.
 

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04