Google Trends’de Coronavirüs (COVID-19) ile İlgili Aramaları İzleyin
Google Trends’de Coronavirüs (COVID-19) ile İlgili Aramaları İzleyin
26 Mart 2020
Dijital Uzmanı

Google Trends’de Coronavirüs (COVID-19) ile İlgili Aramaları İzleyin 

Dünyada milyonlarca insan merak ettiklerini öğrenmek, duyduklarının gerçekliği sorgulamak, ihtiyaç duyduğu bilgileri edinmek için soluğu Google arama motorunda  alıyor.

Google’da milyonlarca insanın yaptığı aramaları derleyerek “Google Trendler” aracını kullanıcılarına sundu. Bu araç sayesinde tüm dünya da hangi konularda arama yapıldığını keşfedebiliyorsunuz. İstediğiniz bir arama terimi veya konuyu search yapabilir, aracın sağ üst köşesinde arama trendlerini merak ettiğiniz ülkeleri seçebilirsiniz.

 

 

Dünya genelinde yapılan yoğun  aramaları son haberler ve analizler de Google sizlere sunuyor.

 

Herkesin bildiği gibi tüm dünyayı etkisi altına alan ve pandemi olarak ilan edilen Corona virus (COVID-19 ) son zamanların Google arama trendi !

 

 

 

Seçtiğiniz ülkede  Coronavirüs ile ilgili trend arama içeriklerini inceleyebilirsiniz.




 

Coronavirüs (COVID-19 )  ile ilgili Trend olmuş, oldukça merak edilen ve sık yapılan sorularda  bu araçta yer alıyor. Coronavirüsün ne zaman biteceği, n95 maskesinin nasıl yapıldığı  merak edilen ve trend listesine giren sorulardan oldu.

 

 

 

Coronavirüsün (COVID-19 ) seçtiğiniz metropol ve şehir bazında ne kadar arandığını görebilirsiniz.

 

 


 

Coronavirüs (COVID-19 )  salgını tüm dünyada ekonomik kaosa ve belirsizliğe sebep oldu. Seçtiğiniz ülkede işsizlik ve ekonomi ile ilgili aramaları grafiklerden inceleyebilirsiniz.

 

Bu süreçte trend aramalardan olan Coronavirüs testi ile ilgili aramaları ülke seçimi yaparak inceleyebilirsiniz.

Seçtiğiniz ülkede okulların kapatılma durumları ile ilgili trend aramalarını görebilirsiniz.

 

COVID-19’un tüm dünyada arama ilgisini görebilirsiniz.

 

 

 Coronavirüs yayılırken insanlar kendilerini nasıl koruyacaklarını bilmek ve nasıl önlemler alacaklarını bilmek istiyor. El yıkama, maske kullanma, sosyal mesafe ile ilgili yapılan trend aramaları görebilirsiniz.

 

 

 

 Coronovirüsü (COVID-19 ) ilgilendiren bir diğer araştırma konularını da Google Trendler aracından seçerek seçilen konu ile ilgili arama trendleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

Merak ettiğiniz konuları da Google Trendler aracı sayesinde karşılaştırabilirsiniz. Biz sizler için Grip ve coronavirus (COVID-19 ) konularını karşılaştırdık.

 

 

 Seçtiğiniz konularda karşılaştırma yaparken ekran görüntüsünde görmüş olduğunuz gibi ülke, gün, kategori, Google web arama seçimi yaparak karşılaştırma yapabilirsiniz.

Biz karşılaştırmayı örnek olarak Türkiye’de, son 5 yıl da,  bilim kategorisinde ve görsel arama yaparak karşılaştırdık ve inceleme yaptık. Bu seçimleri yaptıktan sonra çok daha detaylı trendleri de inceleyebiliyorsunuz.


 

Sizler de Google Trendler aracı sayesinde dünyadaki arama trendleri konusunda bilgi sahibi olabilir dilediğiniz konularda arama tredlerini inceleyebilir, hatta başka bir konu ile karşılaştırma yapabilirsiniz. 

 

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04