Google’ın Yeni Mülkü Google Analytics 4
Google’ın Yeni Mülkü Google Analytics 4
31 Mart 2022
Serenc Çelik

Yeni Nesil Google Analytics 

Geçtiğimiz günlerde Google, 2020 yılından beri üzerinde çalıştığı yeni bir mülk türü olan Google Analytics 4’ü kullanıma açtığını duyurdu. Standart Analytics’in daha gelişmiş bir sürümü olan ve yapay zeka destekli içgörüleriyle daha ayrıntılı veri modellemesi sunan Google Analytics 4, cihazlar arası kullanıcı takibi ile daha çok müşteri merkezli veriler almanızı sağlamakta; Google ADS entegrasyonu ile kampanyalarınızın performansını daha iyi optimize etmenize olanak tanımaktadır. 

Google Analytics 4 ‘ün bazı öne çıkan özellikleri:

  • Mevcut verilerden tahminde bulunan ve kullanıcı davranışları hakkında varsayımlarda bulunan modellemenin yanı sıra veri ölçümünün ana yapısı makine öğrenimi ile oluşturuldu. 
  • Tanımlayıcı verilerin ve çerezlerin olmadığı bir tasarımla geleceğe odaklanmıştır.
  • Platformlar ve cihazlar arası müşteri yolculuğundan gelen verileri, tek bir alanda ve  daha eksiksiz bir şekilde sunmayı amaçlar.
  • Google Analytics 4 pazarlamacılara kullanıcı arayüzü içindeki etkinliklerin izlenmesi, düzenlenmesi ve hassas ayar yapılmasını sağlar.
  • Farklı kullanıcıların yaşam boyu performansını ele alarak işletmeniz için ne kadar değerli olduğunu anlamanızı sağlayan “Yaşam Döngüsü Raporu” sunar.
  • Daha önce yalnızca Analytics 360 hesaplarında kullanılan ve pazarlamacılara verileri görselleştirme imkanı sunan “E-ticaret hunileri için rapor şablonları” özelliğine sahip.

Standart Analytics’in üç veri organizasyonunu iki katmana indiren Google Analytics 4’ün standart Analytics’ten en büyük farkı kullanıcı arayüzüdür. Standart Analytics’e göre, Google ADS entegrasyonu ve müşteri merkezli veri yapılandırması ile sağladığı farklarla daha akıllı içgörüler sağlar.

Analytics 4'e Geçiş Süreci

1 Temmuz 2023’e kadar Standart Analytics verilerinizi toplayıp kullanmaya devam edebilirsiniz. 1 Temmuz 2023 itibariyle mülkünüze önceden işlenmiş en az altı aylık verilerinizle, Standart Analytics yerini Google Analytics 4 mülklerine bırakacak.

Yatırım getirisini arttırmanıza yardımcı olmak üzere tasarlanmış Google Analytics 4 ile daha akıllı pazarlama kararları verebilir ve kullanıcılarınızla ilgili daha fazla veri elde edebilirsiniz. Üstelik Google Analytics 4 ‘ü kullanmak için sıfırdan Analytics hesabı açmanız gerekmez, mevcut Analytics hesabınızda yeni bir mülk oluşturabilir ve bu yeni sürümü bu şekilde deneyimleyebilirsiniz.

 

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04