Google'ın Yeni Ürünü Maksimum Performans Kampanyası Nedir?
Google'ın Yeni Ürünü Maksimum Performans Kampanyası Nedir?
09 Mart 2022
Aysu Çelik

Maksimum Performans Kampanyası

Google, Maksimum Performans Kampanyası’nı 2021 yılında Beta sürümü ile hayatımıza soktu. Beta sürümü ile sadece belirli hesaplara atanan bu kampanya 2022 yılı itibari ile tüm hesaplar için kullanılabilir hale geldi.

Reklamverenler, Google reklam kampanyalarını kullanırken her bir kampanya türü için (arama ağı kampanyası, görüntülü arama ağı, gmail, youtube, haritalar vs.) ayrı ayrı kampanyalar oluşturmak mecburiyetinde kalıyorlardı. Google, 2022 yılı itibari ile tüm bu kampanya türlerinin özelliklerine Maksimum Performans Kampanyası ile tek bir kampanya çatısı altında erişilmesini sağlayan olanağı, yani yeni algoritmasını hayata geçirdi.

Maksimum Performans Kampanyası, Google’un otomasyon teknolojilerini ve akıllı teklif stratejilerini kullanarak performansı en üst düzeye çıkartmayı sağlıyor. Otomasyon teknolojileri altında; teklif verme, kitleler, bütçe optimizasyonu, reklam öğeleri ve ilişkilendirmeleri gibi başlıca özellikleri söyleyebiliriz. Akıllı teklif özelliği ise gerçek zamanlı olarak ve çeşitli reklam kanalları genelinde optimizasyon yaparak daha fazla dönüşüm elde edilmesini sağlamaktadır.

Maksimum Performans Kampanyası’nı Ne Zaman Seçmeliyiz?

Reklamcılık hedefiniz satış, potansiyel müşterilere ulaşma ve yerel mağaza ziyaretleri ise Maksimum Performans Kampanyası’nı kampanya türü olarak seçmelisiniz.

Maksimum Performans Kampanyası Ne Zaman Kullanılır?

  • Belirli bir dönüşüm hedefiniz varsa: Online olarak satış yapma, ürünlerinizi sepete ekleterek dönüşüm hunisi yolculuğunda yol katetme, form alarak potansiyel müşterilerinizle iletişime geçme vb.)
  • Kampanyanızın performansını en üst düzeye çıkartmak istiyorsanız
  • Reklamı göstermek istediğiniz reklam kanallarının bir sınırı yoksa
  • Google’ın tüm reklamcılık envanterlerini tek bir kampanya türü kullanarak kolayca yönetmek istiyorsanız 

Maksimum Performans Kampanyası Avantajları

  • Akıllı teklif ve Google otomasyonları sayesinde dönüşüm gerçekleştirerek daha fazla müşteri bulmanızı sağlar. 
  • Google makine öğrenimi ile daha fazla değer elde etmenizi sağlar. 
  • En iyi performans gösteren kitle, reklam öğesi ve reklam kombinasyonları hakkında doğru tahminlerde bulunması sağlanır.
  • Çeşitli analizler elde etmenizi sağlar. 
  • Performanstaki değişiklikleri anlamanızı ve daha kapsamlı işletme stratejilerine yön vermeniz konusunda kolaylık sağlar.

Maksimum Performans Kampanyası, akıllı teklif stratejilerine dayalı performans sağladığı için bu kampanya türünü kullanırken doğru bir dönüşüm saydığınızdan emin olmalısınız. Dönüşüm sayan ve son 30 günde en az 30 dönüşüm sayan standart bir arama ağı, görüntülü reklam ağı vb. çalışan reklamlarınız var ise maksimum performans kampanyanız kısa süre içerisinde yukarıya doğru performans gösterecektir. Dönüşüm sayan kampanyanız yok ise ve maksimum performans kampanyası kuruyorsanız, yüksek performans için biraz daha sabırlı olmanız gerekecektir.

Maksimum Performans Kampanyasının beta aşaması ve tam sürüm verilerine göre özellikle online satış yapan firmaların ve sağlık turizmi firmalarının reklamlarında olukça performans gösterdiğini söyleyebiliriz. 

Örneğin; Dijital Uzmanı ajansımızın reklam hesabında kullanmış olduğumuz Maksimum Performans Kampanyası veriler yukarıdaki gibidir. Buna göre: 16.032 TL ile bütçe ile 504 satış gerçekleşmiştir. Her satışın ortalama değeri ise 220 TL’dir ve toplam ciro 110.880 TL’dir.

Performansta 6,9 kat artış sağlanmıştır.

Siz de işletmeniz/markanız için hangi reklam kampanyasının daha iyi olacağını deneyimlemek istiyorsanız, bilgi almak için (0850) 304 12 02 nolu veya (0232) 332 14 04 nolu destek hatlarımızdan Dijital Pazarlama Uzmanlarımıza ulaşabilir, Dijital Uzmanı ile dijital reklam serüvenine başlayabilir ve veri odaklı pazarlamanın getirilerinden faydalanabilirsiniz.

 

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04