İçerik Pazarlama
İçerik Pazarlama
05 Eylül 2022
Aysu Çelik

İçerik Pazarlama

“İçerik pazarlaması" kavramını duyduğumuzda ilk olarak aklımıza bloglar, Twitter, Facebook ve viral YouTube videoları gelir. İçerik pazarlaması hikaye anlatmakla ilgilidir. Etkili bir hikaye her zaman kullanıcıların ilgisini daha fazla çeker. İçerik pazarlaması, hedef kitlenize onlarla alakalı ve yüksek kaliteli içerik sunarak güçlü bir ilişki inşa etmeye odaklanan uzun vadeli bir stratejidir. Müşteriler bir satın alma kararı verdiğinde, sadakatleri sizin firmanıza aittir. Tek seferlik reklamcılığın aksine, içerik pazarlaması müşterilerinizi ne kadar önemsediğinizi gösterir. Günümüz dünyasında insanlar, markalar tarafından önemsendiklerini hissetmek istemektedir. Dolayısıyla bu da içerik pazarlamasını değerli kılmaktadır.

Firmalar içerik pazarlaması çalışmalarını sitelerinde bir blog köşesi açarak ya da blog için ayrı bir alan adı ile site oluşturarak gerçekleştirebilirler.

Peki İçerik Pazarlama Neden Önemli?

İçerik pazarlaması yapan firmaların verilerine bakıldığında;

  • Blog köşesi olan firmalar %67 daha fazla potansiyel müşteri elde ediyor.
  • Potansiyel müşterilerin %50’si  satış temsilcisi ile görüşmeden önce sitedeki içerikleri görüntülüyor.
  • İçerik pazarlaması yapan firmaların, yapmayan firmalara göre büyüme oranı %30.

İçerik Pazarlaması Nasıl Çalışır?

Firmanız potansiyel müşterileri çekmek, ürün veya hizmetiniz için bir ihtiyaç oluşturmak ve satışları kapatmak için içerik pazarlamasını kullanabilir. Satış döngüsünün aşamalarında doğru içeriği sağlamak çok önemlidir.

  • Farkındalık Aşaması: Farkındalık aşamasındaki içerik nasıl yapılır tavsiyesi üzerine olmalıdır. Hedef kitlenizin en önemli endişelerine odaklanmanız gerekir.
  • Değerlendirme Aşaması: Ürün veya hizmetin faydasına odaklanan başarılı etkinliklere ilişkin olay incelemeleri sunulmalıdır. Potansiyel müşteri hangi özelliklerin aranması gerektiği ve çeşitli özelliklerin ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağı konusunda bilgi sahibi olmalıdır.
  • Kapanış Aşaması: Bu aşamada hizmetlerinizin/ürünlerinizin ne kadar iyi olduğundan ziyade neden “en iyi seçim” olduğunuza odaklanmalarını sağlamanız gerekmektedir.


İçerik Pazarlamasına Nasıl Başlanmalı?

  • Hedef kitlenizi tanıyın.
  • Doğru içerik pazarlaması biçimlerini belirleyin (video, kontrol listesi, vb.).
  • İçerikleri kimin yazacağına, düzelteceğine karar verin.
  • Nasıl paylaşacağınızı belirleyin (sitede içerik olarak, e-posta yolu ile, sosyal medya ile vb.).
  • Sürdürülebilir program seçin. Gerçekçi sayıda içerik öğesi için kısa vadeli plan oluşturun.
  • En iyi uygulamaları takip edin.

İçerik Pazarlamaya Etki Eden Araçlar

İçerik pazarlaması, potansiyel müşterilerin firmanızı bulmasını kolaylaştırır. Bunun gerçekleşmesinin en etkili yollarından biri arama motoru optimizasyonu (SEO) yöntemini kullanmaktır. Ayrıca LinkedIn, YouTube, Twitter, Meta gibi platformlar da içeriklerinizi tanıtmanın en kolay yoldur.


Dikkat çekmek, etkileşim kurmak ve satış yapmak için içerikler oluşturarak firmanızın daha çok tanınması hedefinize ulaşabilirsiniz. Planlama ve düzenli içerik pazarlaması ile doğru insanlara ulaşabilir, firmanıza bağlılık sağlayabilirsiniz.

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04