Instagram Kampanya Türleri Nelerdir?
Instagram Kampanya Türleri Nelerdir?
03 Aralık 2018
Dijital Uzmanı

    Instagram sosyal medya üzerinde en çok vakit geçirilen sosyal ağ olarak dikkat çekmektedir. Her yaş grubuna hitap eden Instagram da çeşitli kampanyalar mevcuttur. İnstagram kampanya türleri dendiği zaman 13 adet kampanya olduğu görülmektedir.
 
 Instagram Kampanya Çeşitleri
 
     İlk olarak instagram kampanya türleri konusunda en çok karşımıza çıkan, instagram alışveriş reklamları olmaktadır. Alışveriş reklamları, hitap edeceği kitle belirlenerek ürün görselleri eşliğinde belirlenen kitleye ulaştırılmaktadır. Örneğin bir kazak görüntüsü eşliğinde satışın yapıldığı mağazanın isminin bulunduğu reklam ınstagram sosyal ağında gezinirken alıcı tarafından görülmektedir. Böylece mağazanın takipçi sayısı ve satış miktarı artmaktadır. Bir diğer kampanya, instagram form reklamları olmaktadır. Başka bir kampanyanın ise instagram hikaye reklamları olduğu görülmektedir. Örneğin bir elektronik mağazası instagram hikaye reklamı verir. Belirlediği kitle bu reklama instagram hikaye kısmında gezinirken denk gelmektedir. Sırayla açılan hikayelerin arasında gördüğü kampanyayı atlamak istese bile bir şekilde görsel hafıza o atlayana kadar algılamaktadır. Ayrıca instagram arama reklamları da mevcuttur. instagram arama reklamları kişi arama butonuna bastığı zaman karşılaştığı bir reklam türü olarak karşısına çıkmaktadır. Bir diğer reklam türü de instagram yol tarifi reklamları olmaktadır.
 
 Instagram Reklamlarının Avantajları
 
     Instagram reklamları maliyetin düşük olması açısından satıcıya hitap eder. En önemli özelliğini ise kadın, erkek, konum, davranışlar, demografik bilgiler, ilgi alanları gibi reklamın ulaşmasını istediği kitlenin seçilmesi işlevi oluşturur. Bu sayede hem satıcı ulaşmak istediği kitleyi bulur hem de alıcının karşısına genel olarak ilgisini çekebilecek reklamlar çıkar. Reklamın görülmesi televizyon, gazete ve diğer reklam türlerine göre oldukça fazla olmaktadır. Ayrıca istenilen gün sayısı kadar reklam verme avantajı olduğu için her bütçeye hitap eder bir nitelik taşımaktadır. Reklam yayınında video reklamları, dönen reklamlar, koleksiyon reklamları, fotoğraf reklamları gibi seçeneklerle de reklam görseli istenildiği şekilde sunulmaktadır.
 

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04