Instagram Reklam Ücretleri Neye Göre Değişir?
Instagram Reklam Ücretleri Neye Göre Değişir?
31 Aralık 2018
Dijital Uzmanı

    İnstagram üzerinden reklam vermek, marka, firma ya da kişilere takipçi, satış, imaj yönetimi gibi olumlu katkılarla geri dönüş sağlamaktadır. Reklam verirken belirlenen bütçe, bazı faktörlere göre değişiklik gösterirken reklamın etkisi ve geri dönüşleri de buna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. İnstagram reklamı vermek iki farklı şekilde sağlanır. En çok tercih edilen ve hedef kitle üzerinde etki uyandıran sponsorlu reklamlar, diğeri ise başka hesaplar üzerinden reklam vermek. Sponsorlu olarak verilen reklamlarda bütçe, reklam veren kişinin tercihleri, hedef kitlesi, hesabın takipçi sayısı, ulaşmak istediği kişi sayısı, reklamın yayınlanma süresine göre değişir. Kriterler arttıkça instagram reklam bütçesi de artmaktadır.
 
 İnstagramda Reklam Verirken Hedef Kitle Nasıl Belirlenir?
 
     Sosyal medya ağlarının en kapsamlı hali olan instagram hesapları, hedef kitleye doğrudan her an her saat ulaşabilmenin en etkili yolu olarak görülmektedir. Eğer ürün satışı gerçekleştiren bir hesap için reklam verilecek ise hedef kitle öncelikle hizmet verilen il, yaş grubu, cinsiyet olarak kriterlere ayrılır. İnstagram reklam ücretleri belirlenen kriterlerin kapsadığı alana göre değişir. Eğer hem erkek hem bayan grubuna hitap edecek bir hedef kitle mevcutsa reklam fiyatında artış gözlenirken sadece erkek hedef kitleyi kapsayan bir reklam daha düşük bütçe gerektirmektedir. Aynı şekilde hedef kitlenin bulunduğu yaş grubu da bütçeyi önemli ölçüde etkilemektedir. Her yaşa hitap eden bir reklamın hedefi kapsamlı olacağından dolayı bir kaç yaş grubunu ele alması gerekirken sadece genç bir kitleye hitap eden reklam daha kısıtlı bir yaş grubunu tercih ederek bütçesini belirleyebilir.
 
 Hedef Kitlenin Reklamla İlgisi
 
     İnstagram reklamları, hedef kitleyi etkilemek amacıyla verilen takip etmeye ya da satın almaya yönlendirici davranışlardır. Hedef kitlenin doğru belirlenmesi reklamların etkisini arttırırken yanlış belirlenen hedef kitle ne kadar kapsamlı olursa olsun istenilen etkiyi göstermeyebilir.

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04