Instagram'da Organik Takipçinin Avantajları
Instagram'da Organik Takipçinin Avantajları
05 Ekim 2021
Emre Ölmez

Instagram'da takipçi satın almak yerine neden organik takipçilerinize ulaşmaya çalışmalısınız?

Instagram, günümüzde 1 milyarı aşan kullanıcı sayısı ile aktif olarak kullanılan en büyük sosyal ağların başında geliyor. İnsanlar Instagram’ı küresel ölçekte ve çeşitli nedenlerle kullanıyorlar: Instagram'da bir işi büyütebilir, etkileyici bir kariyer inşa edebilir veya sadece hayatınız hakkında paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Bu artan doygunlukla birlikte birçok marka ve influencer ise Instagram takipçisi kazanmanın yollarını arıyor ve bu arayış sonucunda kendilerine hızlı bir şekilde kimlik ve imaj yaratmak adına, takipçi sayılarını yapay olarak arttıran sahte takipçiler (bot hesaplar) satın almak gibi bazı girişimlerde bulunuyor. Üstelik sahte takipçi ve beğeni sağlayan birçok kaynak da şu anda ayrı bir iş alanı yaratmış durumda.

Instagram'daki takipçi sayısının ne kadar fazla olursa marka veya kişinin algılanan varlığına karşı olumlu düşünceleri tetiklediğine dair birçok akademik çalışma bulunsa da bu durum marka ve influencer’lar adına düşünüldüğü kadar sağlıklı bir sosyal medya stratejisi olmayabilir. Bu taktik, kısa vadede sayfanızın kitlesini büyütse de uzun vadeli ve sağlıklı etkileşim adına büyük zararlar vererek markalar ve influencer’lar adına gelecekte hayal kırıklığı yaratan sonuçlar yaratmakta.

Gerçek/organik instagram takipçileri, etkinliğiniz ne olursa olsun sizin amacınıza hizmet eder. Sizi ve markanızı sosyalleştirirler ve başkalarına içeriğinizin tüketilmeye değer olduğunu gösterirler. Hedef kitlenizi gerçek/organik kullanıcılarla geliştirmenin önemi hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız doğru yerdesiniz ve yazıyı okumaya devam edin!

Gerçek Instagram takipçileri, aşağıdaki listeye göre sahip olabileceğiniz en iyi kullanıcı türüdür.

Kendilerini diğer Instagram kullanıcı türlerinden ayırırlar çünkü:
  • Instagram’ı aktif olarak kullanırlar.
  • İçeriğinizi görüntüleyip beğenebilirler.
  • Fotoğraf ve video paylaşırlar.
  • Gerçek profil resimleri vardır.
  • Kendi takipçileri vardır.

Dahası, Instagram kurallarına ve düzenlemelerine gerçekten uyan Instagram takipçileri bot değillerdir, bu yüzden profiliniz için tamamen güvenlidirler. Bu takipçilere ulaştığınızda hesabınız hiçbir riske girmez ve büyümenize rahatlıkla devam edebilirsiniz.

Gerçek Instagram takipçileri sizin amacınıza nasıl hizmet eder?

  • Marka bilinirliği oluşturabilirsiniz.
  • Görünürlüğünüzü arttırabilirsiniz.
  • İçeriklerinize daha fazla ilgi gösterilir.
  • Web sitenize daha fazla trafik sağlayabilirsiniz.
  • Markanızı sosyalleştirerek daha geniş kitlelere ulaştırabilirsiniz.

Marka özgünlüğüne ve gerçek takipçilere odaklanın.

Sahte takipçiler satın almak yerine gerçek insanlarla etkileşim kurmak, hesabınızın takipçi sayısına bir sınır koymak anlamına gelmez. Bunun yerine, markanızın neyi temsil ettiğini anlatarak, değeri olan gönderileri, ilgili hashtag'leri ve sözleri kullanarak, takipçilerinizle sağlıklı etkileşimde bulunmak anlamına gelir, çünkü:

Takipçilerin yaklaşık %64'ü, değerlerini paylaşan markaları aradıklarını söylüyor ve takipçilerin %72'si platformda gördükleri bir ürünü satın almaya daha yatkınlar. Bu, bir gönderi kendi ilgileri ve tutkularıyla uyumluysa, kullanıcıların çoğunluğunun bir marka hakkında daha fazla bilgi edinmekle ilgileneceği anlamına gelmektedir. Ayrıca, bu hesabı takip etme ve gelecekte daha tutarlı bir şekilde etkileşim kurma olasılıkları da artmakta ve doğal olarak potansiyel satışlarınızın ve kazancınızın artmasına yol açmaktadır.

Bu sebeple bu popüler platformda öne çıkmak isteyen markalar ve influencer’lar için Instagram kullanıcılarıyla anlamlı etkileşimler oluşturmak ana öncelik olmalıdır. Bunlar, gerçek Instagram takipçilerine sahip olmanın önemli olduğu durumlardan sadece birkaçı. Bu profiller, işinizi sosyal medyada kısa sürede büyütmenize yardımcı olabilir. Biraz tanınmaya ihtiyaç duyan eski bir şirketiniz veya hızlı bir tüketici onayına ihtiyaç duyan bir başlangıç ​​girişiminiz olsun, size yardımcı olabilirler. Gerçek takipçilerle Instagram profiliniz platformun algoritmasında daha üst sıralarda yer alabilir. Bu, her fotoğraf veya video yüklediğinizde, gönderinizin anında beğeni topladığı ve işinizdeki en önemli içerik parçalarından biri olarak trend olmaya başladığı anlamına gelir.

Gerçek Instagram takipçileri nasıl bulunur diyorsanız, Dijital Uzmanı gibi profesyonel bir ekibe sahip bir ajans ile birlikte profilinizin yaratmak istediğiniz kimliğe uygun gözükmesi adına çalışmalar gerçekleştirebilir, görseller ve videolar hazırlayabilir, içerikler bulabilir ve tüm bunları sağlıklı bir sosyal medya yönetimi ile ödüllendirebilirsiniz. Tabii ki tüm süreç böyle ilerledikten sonra instagram da sizi ödüllendirecek ve hedeflerinize ulaşabileceksiniz!

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04