Instagramda Takipçi Arttırmak
Instagramda Takipçi Arttırmak
22 Ekim 2018
Dijital Uzmanı

Instagramda Hızla Büyümek Verimli Bir Çalışma İle Doğru Orantıl!
 
     Instagram takipçi arttırma işlemi için Instagram'da mesai harcamak, etkili görseller oluşturmak, rakip analizi yapmak, hedef kitleyi belirlemek oldukça önemli. Instagramda reklam vermek Instagram'da büyümek isteyenlerin sık sık başvurduğu bir yöntem ancak reklamları doğru planlamak, en az reklam vermekten kadar önemli bir nitelik taşıyor.
 
 Instagramda Etkili Bir Reklam Çalışması Planlamak İçin Neler Yapmalı?
 
     Instagram sponsorlu reklam vermek işlemi için öncelikle gerçekçi bir sektörel bir araştırma yapılmalı. Rakip hesaplar, bu hesapların Instagram organik takipçi sayıları ve bu takipçileri çekme yöntemleri incelenmeli, rakip hesaplar satış odaklı firmalar veya kişiler ise bu ürünlerin veya hizmetlerin fiyatları araştırılmalı ve daha sonra hedef kitle seçilmeli. 
 
     Hedef kitle seçildikten sonra reklam görsellerinin çekici ve efektif görseller olarak yaratılması ve hedef kitle ile buluşturulması sponsorlu reklam vermenin altın maddeleri olarak sıralanabilir. Bütçeleme de bu maddeler arasında oldukça önemli bir yer tutuyor. Bütçeyi doğru ayarlamak, gereksiz harcamaların önüne geçecektir. Instagram sponsorlu reklam fiyatları size reklam verme işleminiz sırasında öneriliyor yani, Instagram reklam vermek istediğinizde öncelikle size önerilen fiyatlar ve bu fiyatlar ile kaç kişiye erişebileceğiniz gibi kolaylıklar sunduğundan, çok daha kolay bütçe ayarlanabiliyor.
 
 Hedef Kitle Nasıl Seçilir?
 
     Hedef kitle, ürün veya hizmetiniz ile ilgilenebilecek potansiyel müşteri kitleniz olarak açıklanabilir. Dolayısı ile sizin hesabınızla ilgilenebilecek ilgi alanlarını takip eden, rakip analizinden çıkan rakiplerinizi takip eden ve rakiplerinizin takip ettiği tüm kişiler sizin için birer potansiyel müşteridir.
 
 Instagramda Organik Büyümek İçin Neler Yapmalı?
 
     Instagramda organik büyümek için aktif paylaşım yapılması ilk sırada yer alıyor. Instagramın sürekli güncellenen özelliklerini takip etmek, doğru hashtagler ile ilgi alanlarına erişebileceğiniz takipçi kitleniz, hikaye bölümünü aktif kullanma ve paylaşılan görsellerin veya videoların özgün içerikli, gündemi takip eder nitelikte olması oldukça önemli.
 

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04