Lens Sepeti Başarı Hikayesi
Lens Sepeti Başarı Hikayesi
27 Nisan 2023
Samet Salık

Lens Sepeti Başarı Hikayesi

16X ROI... Ek olarak, 1 günde 400 TL harcayıp 51.000 ₺ ciro yapmak mümkün olabilir mi? Gelin birlikte bakalım!

Lens Sepeti ile çalışmaya başladığımızda henüz dijital dünya ile tanışmamıştı. Yaklaşık 2 hafta süren çalışmalar ve detaylı kurulum sürecinin ardından aldığımız günlük raporlar öngördüğümüzün çok üzerinde. Nedenleri ise aşağıdaki gibi:

1. Multidisipliner Yaklaşım: Dijital pazarlama yaklaşık 1-2 yıldır özellikle Performance Max kampanyaları ile birlikte multidisipliner bir yaklaşımı benimseyenlerin başarılı olduğu bir alan oldu. İçerik, makine öğrenimi, istatistik, teknik kurulum bunlardan bazıları. Bunları doğru yaptığınızda alacağınız sonuçlar sizi şaşırtabilir. Çünkü artık elinizde basit 3-5 veriye göre hareket eden web tabanlı programlar değil, 70 binden fazla kullanıcı sinyalini tek bir sorguda işleyen çok güçlü makineler var. Bu enstrümanları doğru bir şekilde kullandığınızda bu sonuçlar oldukça normal ve anlamlı. Bu enstrümanların bazıları ise şöyle:

- Ücretsiz listelemeler,
- Doğru dönüşüm değeri atama,
- Değer odaklı makine öğrenimi,
- A/B testleri
- Araçlar arası veri bağlantısı, analizi ve paylaşımı
- LTV artırma odaklı ürün, hizmet pazarlama stratejileri
- Dönüşüm oranı, dönüşüm değeri odaklı tasarım

2. Fiyat: Fiyat rekabeti perakende sektöründe başarıya ulaşmanızı sağlayan en önemli kaldıraçlardan biri. Fiyat rekabetinde hacimli ürünlerinizin %80'inde kazanıyorsanız veya ortalamada kalıyorsanız bu 2x - 3x hızlı ilerlemenizi sağlayacaktır. Ancak satış için zarara rağmen fiyat düşürmekten bahsetmiyoruz. Sürdürülebilir, karlı bir modeldeki fiyat rekabetini kazanmaktan bahsediyoruz.

3. Ürün: Bu site ayakkabı ya da ev aletleri ile ilgili bir site olsaydı bu rakamlardan bahsetmek çok büyük bir ihtimalle mümkün olmazdı. Ürünün doğası gereği 4 önemli motivasyondan (para, sağlık, aşk, gıda) sağlık problemini çözüyor ve ürünün bir kullanım süresi var. Bu diğer kategorideki ürünleri satmayalım, onlardan uzak duralım anlamına gelmiyor. Satacağınız ürün tamamen sizin geçmişten gelen bağlantılarınız, ilgi alanınız, ulaşma gücünüz veya bugün mevcutta sahip olduğunuz fırsatların çeşitlerine göre şekillenir. 

4. Güven: Yukarıdakilerin tamamı bu madde olmadan çok bir anlam ifade etmiyor. Kullanıcılar son 2 - 3 yılda geçmişe göre daha fazla rahat alışveriş yapıyor olsalar da hala güvendikleri, sosyal kanıt gördükleri ve destek alabileceklerine emin oldukları sitelerden alışveriş yapma eğilimindeler. 

Özetle 7 - 8 yıldır bu sektörde çalışan biri olarak bu süre zarfında gördüğüm en doğru, sürdürülebilir ve karlı modelin odak noktasına para kazanmayı değil değer sunmayı koyan modeller olduğunu, bunu başaran işletmelerin de her adımda doğru karar almak için egodan uzak bir tavırla araştıran ve istişare kültürünü geliştirmiş şirketler olduğunu söyleyebiliriz.

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04