Markalar İçin Sosyal Medya Tasarımları Neden Çok Önemlidir?
Markalar İçin Sosyal Medya Tasarımları Neden Çok Önemlidir?
10 Temmuz 2022
Elif Doğa Çakır

Sosyal medya, kişiler ve kurumlar arasında bir etkileşim ağı oluşturarak marka ve iş sahiplerinin, hedef kitleleriyle iletişim kurmasına fayda sağlayan bir yapı konumundadır. Özellikle mobil cihazlar ve tabletler aracılığıyla günün neredeyse her anında aktif olarak kullanılan sosyal medyada, en bilindikleri Instagram, Facebook, TikTok ve Twitter gibi platformlar olmak üzere pek çok farklı ve ünlü mecra bulunmaktadır.

Bu gibi mecralarda tanıtım ve pazarlama amacıyla markaya özel bir profil oluşturulacağı zaman sayfanın kendine özgü bir tasarıma sahip olması, belirli bir üslup ve konseptle paylaşımların gerçekleştirilmesi, dijital pazarlama tekniklerinin aktif bir şekilde kullanılması ve hedef kitleye uygun üretimlerin ortaya çıkarılması gibi detaylar, başarılı bir sosyal medya yönetimini oluşturan önemli parçalardır. Aynı zamanda bu süreç belirli bir düzen ve plan ekseninde ve süreklilikle devam ettirildiğinde markanızı başarıya taşıyacak adımların atılmasını sağlayacaktır. Ancak düzensiz aralıklarla ve dağınık bir şekilde yapılan paylaşımlar, tasarım yetersizliği ve etkileşimin istenilen düzeyde olmaması gibi sorunlar çoğunlukla sosyal medyada başarısızlığa sebebiyet vermektedir. Dolayısıyla profesyonel bir destek de şart olacaktır.

Neden Sosyal Medya Yönetiminde Profesyonel Bir Destek Almalıyız? Bunun Avantajları Nelerdir?

  • Gerekli profesyonel desteğin alınması durumunda tüketici davranışları ve alışkanlıkları üzerinde büyük bir etkisi olan sosyal medyayı efektif bir şekilde kullanmaya başlayabilir ve potansiyel müşterileri kazanabilirsiniz.
  • Dijital anlamda yaşanan değişimlere uyum sağlamanın bir zorunluluk haline geldiği dünyamızda markanızı tanıtabilmek için geleneksel yöntemler yerine sosyal medya ve diğer dijital imkanları tercih ederek daha az maliyetle etki alanı ve getirisi daha büyük olacak çalışmalar ortaya koyabilirsiniz.
  • Yalnızca yerel müşterilerle sınırlı kalmak yerine profesyonel bir sosyal medya yönetimiyle dünyanın her yerinden insanın dikkatini çekebilir ve potansiyelinizi uluslararası alanda da gösterebilirsiniz.
  • Yalnızca belirlediğiniz hedef kitleye hitap etmekle kalmayıp müşteri sadakatini ve kişi-kurum iletişimini de geliştirerek önemli ölçüde yol katedebilirsiniz.

Firmamın Sosyal Medya Hesaplarını Kendim Yönetsem Nasıl Olur?

Marka, şirket ve iş sahiplerinin pek çoğu, resmi bir hesabı yönetmenin kişisel bir hesabı yönetmek kadar basit olduğunu düşünmektedir. Oysa bu düşünce biçimi kesinlikle yanlıştır. Konu resmi bir kurumun, bir markanın sosyal medya yönetimi olduğunda profesyonel bir dijital pazarlama ajansından ve bu işin eğitimini almış kimselerden yardım almak gerekmektedir. Zira sosyal medya hesapları alana dair herhangi bir eğitimi ve tecrübesi olmayan kişilerin yönetimine bırakıldığında genellikle amatör ve başarısız sonuçların açığa çıktığı bir gerçektir. Bu da sosyal medya aracılığıyla büyüme sağlama hedefine engel olacaktır.

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04