Meta Avatar's Store Lüks Kıyafet Mağazası
Meta Avatar's Store Lüks Kıyafet Mağazası
30 Temmuz 2022
Muhammet Daş

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook hesabından yaptığı paylaşımla avatarların kıyafet tasarımlarının yapılabileceğini ve bunun için dünyaca ünlü Prada, Balenciaga ve Thom Browne markalarıyla çalışacaklarını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre Facebook, Instagram ve Messenger’da sanal mağaza aracılığıyla kullanıcılar, avatarları için istedikleri kostümleri seçebilecek, dizayn edebilecek ve satın alabilecek. Bireysel veya ticari kullanıcılar da burada dijital evrenin kendisine özgü moda akımları oluşturup avatar kostüm satış mağazaları (Meta Avatar Store) sayesinde kıyafet satışları yapabilecekler. Böylelikle Meta, kullanıcıların gerçek hayattaki tarzlarını sanal dünyaya yansıtabilmelerini sağlayacak.

Dünyada ilklere imza atmaya devam eden Meta, avatarların kostüm fiyatlarının 2,99 dolar ile 8,99 dolar arası olacağını da açıkladı. Bazı ücretsiz kıyafet seçeneklerinin de bulunacağını söyleyen Zuckerberg, bunun bireyin kendisini ve kişiliğini yansıtmadığı gerekçesiyle çok tercih edilmemesi gerektiğini de ifade etti. Kullanıcıların burada kendi koleksiyonlarını oluşturarak sanal gardıroplarını doldurabilecekleri ise insanları heyecanlandıran ve mutlu eden bir başka haber oldu. Ayrıca platformda çok daha fazla marka, ürün ve tasarımcı bulanacağının sinyallerini veren Zuckerberg, bunun yeni ve potansiyel sahibi bir pazar olabileceğini söyledi. Ekonomik açıdan itici güce sahip olan sanal dünyanın bu yeniliğe karşı duyarsız kalmayacağını ve yoğun ilgi ile karşılanacağını bekleyen Meta, çalışmalarını sürdürüyor

Avatarlar konusundaki bu yeniliğin kullanıma açılacağı ilk ülkeler olarak ABD, Kanada, Tayland ve Meksika'yı sıralayan Meta, sonrasında bu özellikleri tüm dünyanın kullanımına açmayı planlıyor ve Metaverse teknolojisi ile dijital avatarların birleştirilmesini hedefleyerek bu uçsuz bucaksız evreni yeniliklerle detaylandırmaya devam ediyor.

Etiketler

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04