Paranızı Çöpe Atmamak için 3 Dakikanızı Ayırın!
Paranızı Çöpe Atmamak için 3 Dakikanızı Ayırın!
08 Ağustos 2019
Dijital Uzmanı

Dijital Sandığınızdan Daha Güçlü!

Dijital reklam çalışmalarını yönetmek için doğru ajansı seçmek paranızın doğru yere harcanması ve maksimum performans alabilmeniz için oldukça önemlidir. Bu aşamada size yardımcı olması için bu dökümanı hazırladık. Kusursuz ve sürekli bir reklam çalışmasına ilk adımı atmak için birkaç dakika ayırmanız faydalı olacaktır.

 

Google Ads Özel Kitleler
Google Ads Özel Kitleler özelliği ile müşterilerinizin ziyaret ettiği siteleri (örneğin rakiplerinizin sitelerini) Google'a tanıtın, Google reklamlarınızı direk potansiyel müşterilerinize göstersin.

WhatsApp Reklamları

WhatsApp'a yönlendirilen instagram reklamları ile müşterileriniz kolayca sizinle iletişime geçsin.

Analiz Araçları

Kullandığımız çeşitli araçlar ile size rakiplerinizin aylık tahmini ziyaretçi sayılarını veya hangi reklamlarını kullandıklarını söyleyelim.

Arama Hacmi Raporları

İşletmeniz ile ilgili Google'da ayda kaç kişi arama yapıyor, pazarınız ne kadar büyük, sandığınızın aksine müşterileriniz ürünleri hangi kelimeler ile aratıyor bunu öğrenmek de oldukça kolay!

YouTube TV Reklamları

Herkes evinde akıllı TV izliyor ve YouTube'da TV hedefleme özelliği ile kuruşlar bazında TV reklamı vermenize olanak tanıyor. 

Yandex Metrica Raporları

Yandex Metrica güçlü raporlama sistemi sayesinde sitenizdeki hangi ürünlerin veya hizmetlerin daha çok dikkat çektiğini anlamanıza yardımcı oluyor.

 

 

Çalışacağınız Ajansı Nasıl Seçmelisiniz?

Çalışacağınız ajansta aşağıdaki kriterleri aramanız önemlidir. 2700'ü aşkın mutlu müşterimiz ile yolumuza devam ederken sizin de doğru bilgilere ulaşarak sağlam adımlarla yol almanızı arzuluyoruz. Referanslarımıza göz atmak için buraya tıklayabilirisiniz. 

Reklam çalışmalarında en doğru çalışmaya giden binlerce yol olmasına karşın aşağıdaki kriterler bu yollardan başlıcalarıdır. Bu yüzden teklif alırken aşağıdaki özellikleri sorgulamanız faydalı olacaktır.

Partner Rozetine Sahip Ajans

Ajanslar yönettikleri hesaplarda doğru kurulum, sürekli performans artışı ve başarı sağladıklarında Google belirli bir performans puanının üzerinde bu ajanslara Google Partner rozeti vermektedir. Google Partner rozetine sahip bir ajans en güncel teknikleri, sürekli performans artışı getirecek optimizasyonları hesabınıza uygulayacaktır. Partner rozetimizi buraya tıklayarak kontrol edebilirsiniz.

Çalışacağınız ajansa partner rozetlerinin olup olmadığını sorabilirsiniz. Dijital Uzmanı Google’ın Türkiye’deki iş ortaklarından biri olması sebebi ile Google Partner rozetine sahiptir.

Sertifikalı Uzmanlar

Google Ads ve Google Analytics sertifikalarına sahip uzman teknik ekip ile çalışan ajanslarda hesaplarınız Google’ın sınavlarını geçmiş olan kişiler tarafından kurulup yönetileceğinden hesabınızda ihtiyacınız olan tüm özelliklerin kullanıldığından ve hesabınız ile ilgili yapılması gereken tüm işlemlerin düzenli bir şekilde yapıldığından emin olursunuz. Ekibimizin sertifikalarını bu linkten görebilirsiniz.

Çalışacağınız ajansa sertifikalı uzmanlarla çalışıp çalışmadıklarını sorabilirsiniz. Dijital Uzmanı işe alım sürecinde tüm personel Google Sınavlarını geçmek zorundadır. Bu yüzden Dijital Uzmanı’nda çalışan arkadaşlarımız bu sertifikaların tümüne sahiptir.

Kalite Puanı Optimizasyonu

Kalite puanı 1 ile 10 arasında bir puandır ve kalite puanınızı iyileştirerek maliyetlerinizi 10 kata kadar düşürebilir ve rakiplerinizden daha az para harcadığınız halde onlardan daha üst konumlarda reklam gösterebilirsiniz. Birçok ajans bu değerlere çok dikkat etmediğinden müşterilerine kaliteli hizmet verememektedir. Örneğin, müşteriler 10.000TL harcayarak alabilecekleri performansa 100.000TL harcayarak ulaşabilmektedirler.

Kalite puanının üç ana parametresi reklam alaka düzeyi, beklenen tıklama oranı ve site deneyimidir. Çalışacağınız ajansa bu değerleri nasıl iyileştirdiklerini sorabilirsiniz. Kalite puanı optimizasyonu ile ilgili yaptığımız çalışmalara ve detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Yapay Zeka Özelliklerinin Kullanımı

Dijital reklam platformlarının en önemli özelliklerinden biri olan Yapay Zeka ile optimizasyon süreci ve Akıllı reklam kampanyaları doğru kişilere ulaşabilmeniz ve doğru zamanda doğru reklamı göstermeniz için oldukça gereklidir. 70 Milyondan fazla sinali saniyeler içinde işleyerek en doğru ücreti en doğru zamanda en doğru kişiye harcayabilmek için Dönüşüm takibi, Yeniden pazarlama kitleleri oluşturma, Hedef EBM, Sorgu düzeyinde tekliflendirme gibi özellikleri kullanabilmeniz gerekmektedir.

Çalışacağınız ajanstan bu özellikleri kullanarak hesaplarda yaptıkları iyileşmeleri size raporlamalarını isteyebilirsiniz. Bizim bu özellikleri kullanarak yaptığımız çalışmaları ve Ecg Spor'un örnek başarı hikayesini buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

 

Doğru Bütçe Belirleme Doğru Planlama

Dijital reklam çalışmalarına doğru bütçeler ile başlamak ve doğru planlama yapmak da oldukça önemlidir. Hangi reklam platformlarını kullanacağınız ve bu platformlarda ne kadar harcama yapacağınız ve en önemlisi karşılığında ne alacağınızı bilmeniz gerekmektedir. Dijital ortamda yapılan tanıtım çalışmalarında harcanan her bir kuruşun karşılığında ne aldığınızı ölçmek gayet kolaydır. Bu da güçlü raporlama araçları sayesinde mümkündür.

Çalışacağınız ajans size doğru bir başlangıç ve devam planı çizmek zorundadır ve harcamalarınızın karşılığında ne kazanç sağlayacağınızı tahmini olarak öngörmelidir. Sizin ihityaçlarınıza göre değilde firmanızın büyüklüğüne göre verilen teklifler sadece sizden daha çok para kazanmaya yönelik atılmış adımlardır. Doğru bütçe planlama ile ilgili makalemizi okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
 

Negatif Anahtar Kelime Çalışması

Negatif anahtar kelime çalışması Google Ads arama kampanyalarının olmazsa olmazıdır. Bugüne kadar incelediğimiz bireysel hesaplarda yetersiz negatif anahtar kelime kullanımı nedeni ile reklamverenlerin bütçelerinin ortalama %80’ini boşa harcadığını fark ettik. Bir anahtar kelime grubunun en az 3 katı kadar negatif anahtar kelime olduğunu tespit ettik. Yani anahtar kelimelerinizin en az 3  katı kadar negatif anahtar kelime eklemeniz gerekmektedir. Bu kelimeleri de düşünerek değil farklı araçlar ile bulabilirsiniz.

Çalıştığınız ajansa negatif anahtar kelime kütüphanelerinin olup olmadığını sormalısınız. Biz her bir tema için yaklaşık 1500 negatif anahtar kelime eklemekteyiz. Bu sayede hesabınızın boşa para harcamasını engelleyerek tıklama oranlarınızın ortalamanın üzerinde seyeretmesini sağlayabiliyoruz.

 

Test ve Optimizasyon

Test etme tüm optimizasyon süreçlerinde başvurulan bir yöntemdir. Etkili olan reklam metni, görsel, kitle, anahtar kelime hangisidir? Reklamınızı 25-35 yaş arasına mı yoksa 35-45 yaş arasına mı göstermelisiniz. Reklam metinlerinizde ücretsiz kargo mu yoksa %50 indirim fırsatı mı sunmalısınız. Bu gibi soruların cevabını test etmeden vermek doğru bir yöntem değildir ve size para kaybettirir. Her firmanın güçlü olduğu nokta farklı olduğu gibi etkili olacağı sistem de farklı olacaktır ve bu sistemi bulmanın en iyi yolu test ederek öğrenmektir.

Çalışacağınız ajansa test etme ve optimizasyon süreçlerini nasıl yürüttüklerini sormalısınız. Dijital Uzmanı bu süreci farklı araçlar ile test et, öğren, optimize et, şeklinde bir döngü ile yürütür ve hesaplarınız periyodik olarak farklı testlere tabi tutulur ve elde edilen bulgulara göre optimize edilerek yayınlanır. Örnek olarak sıklıkla kullandığımız Google Ads’in içinde bulunan bir test aracı ile ilgili blog yazımızı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Örnek Başarı Hikayesi

ecgspor.com markası için verdiğimiz e-ticaret ve dijital pazarlama danışmanlığının performansını, pazaryerlerindeki durumunu ve google arama sonuçlarındaki konumunu aşağıdaki butona tıklayarak "dambıl seti" araması ile anlık olarak kontrol edebilirsiniz. (Not: Bakım çalışması ve optimizasyon esnasında arama sonuçlarında ecgspor.com'u göremeyebilirsiniz.)

Bizi Test Et

Neler Yaptık?

ecgspor.com markasının e-ticaret danışmanlığı sürecinde hangi adımları atarak başarıyı yakaladığımıza göz atalım. Başlangıç olarak Türkiye'de ki tüm altyapıları araştırdık. Sayfa hızı, fiyat, performans, özellik bakımından en uygun altyapı olarak ticimax.com altyapısını seçtik. Daha sonra firmaya sitenin içeriği, banner, ürün footoğrafı özellikleri, pazaryerlerine kayıt olma aşamalarında destek olduk.

Bir sonraki aşamada ise dijital pazarlama (google, instagram, facebook, youtube) hesaplarını kurduk ve yapılandırdık. Daha sonra dijital reklam hesaplarında kullanacağımız reklam içeriklerini planladık ve tasarladık.

Ecg Spor'un başarı hikayesini buraya tıklayarak daha detaylı bir şekilde okuyabilirsiniz. Aşağıdaki ekran görüntüsünden

Google Ads (AdWords)
Google Ads (AdWords) güncel performansındaki artışını görüntüleyebilirsiniz. Google Ads (AdWords) hesabında Tıklama sayısında %100 artış sağlarken Dönüşüm yani Satış sayısında %131,99 artış. Dönüşüm Oranında %13,41 artış gözlenmiştir. 

Facebook & Instagram
Aşağıdaki ekran görüntüsünden Facebook & Instagram güncel performansındaki artışını görüntüleyebilirsiniz. Facebook & Instagram reklam hesabında Dönüşüm yani Satış sayısında %217,80 artış gözlenmiştir.

Aşağıda cirodaki artışı görebilmeniz için Ticimax altyapısındaki ekran görüntüsünü diğer verileri sansürleyerek paylaşmak istedik.

Tamamı Yazılım Mühendisi, İstatistikçi ve Tasarımcı olan ekibimiz sizin gibi e-ticarete adım atmak isteyen müşterilerimize etkili ve bütünsel bir hizmet veriyor. Hesaplarınızın profesyonel bir şekilde yapılandırılması, gereksiz harcama yaptığınız noktaların belirlenip optimize edilmesi, eksik kurulumların düzenlenmesi gibi size para kazandıracak tüm işlemler sırasıyla yapılıyor.

Bu konu ile ilgili Blog yazılarımızı okumanızı tavsiye ederiz. Dijital Pazarlamada Oransal Düşünmenin Etkilerini buradan veya Paranızı Çöpe Atmamanız için Önerileri buradan okuyabilirsiniz.

Şimdi size en uygun modeli seçerek 2700'ün üzerinde üyesi olan geniş ailemize katılmanızı sabırsızlıkla bekliyoruz. :)

Size uygun web siteleri ve dijital pazarlama stratejileri hakkında bilgi almak için merak ettiğiniz konuları şimdi uzman ekibimize danışın. (0850) 304 12 02 veya (0232) 332 14 04 numaralı hatlarımızdan bizi arayabilir, destek@dijitaluzmani.com adresine e-posta gönderebilir veya aşağıdaki formu uygun alanları doldurarak bize ulaşabilirsiniz.

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04