Reddit’ten NFT Sektörüne Dev Adım
Reddit’ten NFT Sektörüne Dev Adım
21 Ekim 2022
Muhammet Daş

Reddit’ten NFT Sektörüne Dev Adım

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu “Reddit” Polygon ağıyla bir “NFT Pazar Yeri” açılımına başladı. NFT koleksiyonlarını burada sunmayı planlayan Reddit, kullanıcılarının blok zincir tabanlı avatarlar alabileceği bir NFT pazar yeri oluşturuyor.

Üretilecek on binlerce NFT avatarını kullanıcıların deneyimine sunacak olan Reddit, tüm NFT’leri sabit fiyatlarla satışa sunmayı düşünüyor. Açık artırma yöntemini tercih etmese de buradaki rekabeti proje geliştikçe artırmayı planlıyor. Yapılan açıklamaya göre satışa sunulacak NFT’lerin fiyatları 9,99 dolardan başlayarak 24,99 - 49,99 - 74,99 ve 99,99 dolara kadar artış gösteren bir aralıkta olacak.

Sınırlı sayıda üretilecek NFT’leri satın alarak kullanıcılar, onları Reddit’te ve başka platformlarda kullanmak için lisans haklarına da ellerinde bulundurmuş olacaklar. Reddit bu avatarları satın almak için bir kripto cüzdanın şart olmadığını da açıkladı. Kullanıcılar kredi veya banka kartı ile alım yapabilecekler. NFT saklamak için Reddit’in kendi cüzdanı da kullanılabilecek. Reddit’in attığı bu adımla kripto varlıkların günlük hayatımızın bir parçası olması noktasına fazlasıyla temas ettiğini görebiliriz. Kripto varlıkların kendi ekosistemleri gereği kurulan varlık cüzdanları ve kripto para birimlerinin yanı sıra (USD, USDT vb.) kredi kartı ve banka kartı gibi reel para birimlerini de doğrudan sektörün içine dahil eden Reddit, önemli işlere imza atmaya devam ediyor.

“Blok zinciri, gelecekte Reddit’teki toplulukları daha fazla yetkilendirmenin ve bağımsızlık getirmenin bir yolu olarak görüyoruz. Reddit, merkeziyetsizliğin çevrimiçi olarak nasıl görünebileceği konusunda her zaman bir model olmuştur.” şeklinde yaptığı açıklamaya göre Reddit’in, sosyal medyanın gücünü kripto varlıkların kontrol edilemeyen merkeziyetsiz yapısıyla birleştirmeye çalıştığını ve bu alanda çalışmalarını sürdürmeye devam ettiğini söyleyebiliriz. Son yıllarda kripto varlıkların popüler olması Reddit gibi sosyal medya platformlarının faaliyet alanlarının geliştirilmesine de katkıda bulunuyor.

Reddit yapmış olduğu bu çıkış ile diğer sosyal medya kuruluşlarıyla bir rekabet alanı oluşturmayı da planlıyor. Twitter’ın kurucularının kripto varlıklar ve NFT alanına olan ilgisi herkes tarafından bilinirken ortaya koymak istedikleri projelerle kripto varlıkların Twitter’da kullanılmasını amaçlıyorlar. Twitter’ı satın almayı planlayan Elon Musk’ın kripto varlıklara olan ilgisi ise tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg de platformlarının META adıyla bir çatı altında toplanmasını sağlayarak kripto varlıkların farklı bir kategorisi olan Metaverse için büyük bir adım atmış durumda.

Özetle, sosyal medyanın büyük isimlerinin dijital varlıklara olan ilgisi doğrultusunda sektörlerin birbirlerine kattıklarıyla oluşturulan yapı oldukça heyecan verici görünüyor. Sosyal medya patronlarının bu rekabetinin sonucunda dijitalleşme sürecinin hayatımıza iyice dahil olacağı da aşikar.
 

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04