Sağlık Turizmi Destinasyonlarının Markalaşmasının Önemi
Sağlık Turizmi Destinasyonlarının Markalaşmasının Önemi
27 Ağustos 2022
İdil Tiber Ersoy

SAĞLIK TURİZMİ YAPAN DESTİNASYONLARIN MARKALAŞMASININ ÖNEMİ

Sağlık turizmi destinasyonlarınızın marka sürecini kuvvetlendirmek, sunduğunuz hizmetleri diğer destinasyonların hizmetlerinden farklı kılmanızı sağlar ve rakiplerinizden daha iyi bir performans sergileyebilmeniz için de önemlidir. Aynı zamanda markalaşma, sağlık turizmi endüstrisinde güvenilir bir kurumsal kimlik oluşturmaya da yardımcı olur. Türkiye sağlık turizmi alanında hasta sayısında birinci sırada yer alırken, marka değerini artırma çalışmaları bakımından yeterli agresif çalışmanın gerçekleştirilmemesi nedeniyle gelir bazında en iyi destinasyonların çok gerisindedir.

Sağlık Turizmi Destinasyonlarının Markalaşması Niçin Önemlidir?

Sağlık turizmi tesisleri en son teknoloji ve yetenekli profesyonellerle destekleniyor olsa bile, markalaşmaya yeterli önem verilmezse başarıya ulaşmak oldukça zordur. Çünkü 100'den fazla ülke sürekli olarak insanlara özel tedavileri için en iyi sağlık turizmi olanaklarına sahip olduklarını söylemeye çalışıyor. Böylesi bir rekabet ortamında bir destinasyon marka haline gelemediği sürece sağlık tesislerinin çabaları ve imkanları tek başına yeterli olmayacaktır.

Sağlık Turistleri İçin Sağlık Turizmi Destinasyonlarının Markalaşması Neden Önemlidir? Sağlık Turistlerinin Deneyimleri Marka Değerini Nasıl Etkiler?

Sağlık turizminde tüm destinasyonlar uygun fiyata, daha kaliteli ve daha güvenli tedavi seçenekleri arayan küresel sağlık turistlerini çekmek için zorlu ve rekabet dolu bir ortamda faaliyet göstermekte. Güçlü ve güvenilirliği kanıtlanmış bir markaya sahip olmanız, bu noktada size büyük bir avantaj sağlar. Bunun yanı sıra sağlık turizminin iki ana unsurunun sağlık ve turizm deneyimi olduğunu unutmamak gerek. Hastalar karar verme sürecinde sağlık ve turizme eşit düzeyde önem vermekteler. Bu nedenle hastanın sağlık turizmi destinasyonlarındaki deneyimi bulunduğu ülkeyi, şehri, hastaneleri/klinikleri, iletişim halinde olduğu doktorları ve diğer ilgili profesyonelleri içerir. Dolayısıyla destinasyonun marka değeri, hastanın tüm bu faktörlerle ilgili genel deneyimine bağlı olarak yükselir ya da düşer.

Sağlık Turizmi Destinasyonlarının Markalaşmasında Devletin Rolü

Sağlık turizmi destinasyonlarının markalaşmasında devlet önemli bir rol oynamaktadır. Hastalar bulundukları sınırların ötesinde bir tedavi imkanı arayışına girerken, tedavi maliyetini ve bakım kalitesini değerlendirmeden önce kendilerine şu soruları sorarlar:

•    Tedavi alınması planlanan ülke uluslararası ilişkilerde dostane bir tavır sergilemekte midir?
•    Tedavi alınması planlanan ülkenin siyasi istikrarı ne durumdadır?
•    Ülke, sağlık süreçlerinin yanı sıra turizm açısından da güvenli midir?
•    Vize formaliteleri nelerdir ve uygunlukları nedir?
•    İletişim konusunda dil problemi yaşanabilir mi?
•    Tedavi alınması planlanan ülke etik dahilinde uygulamaları desteklemekte midir?
•    Tedavi sırasında tatil planlama isteklerini karşılayacak aktivitelere sahip midir?

Bu nedenle sağlık turizmi destinasyonlarının markalaştırılması, büyük ölçüde hükümetin kuvvetli desteğine dayanmaktadır.

•    Sağlık vizesinin hızlı onaylanması.
•    Sağlıklı turistlerini desteklemek için rahat göçmenlik yasası.
•    Kültürel farklılıkların doğru bir şekilde anlaşılması ve herkes için kapsayıcı nitelikte bir kültürün teşvik edilmesi.
•    Akredite tesislerde kaliteli tedavi ve hizmetlere erişimin sağlanması.
•    Yurt dışı sağlık turizmi pazarlama faaliyetlerine aktif katılım sağlanması.

Devlet destekli güvenilirlik ve hesap verebilirlik, sağlık turizminde bir marka imajı oluşturmaya yardımcı olacak güçlü özelliklerdir. Fakat elbette tek başına devlet desteği; havayolları, ulaşım sistemleri, sağlık ve konaklama sağlayıcıları ve lisanslı aracılar dahil olmak üzere ilgili tüm sektörlerin ortak çabaları olmadan markalaşmanın desteklenmesine yardımcı olmayacaktır. Dolayısıyla sağlık turizminde her kesimin kendi üzerine düşen görevi gerçekleştirdiği kuvvetli bir ekip çalışmasının ortaya konması önemlidir.

Sağlık Turistinin Marka Temas Noktaları

Marka ile temas yoluyla hasta farkındalığı oluşturulmaktadır. Bunlar çok hassas alanlardır ve varış noktanız için bir marka imajı oluşturmada çok yardımcı olabilir. Potansiyel hastalarınız web sitesini ziyaret ederken bilgileri kolayca bulabilmelidir. Bilgi alışverişinde şeffaflık da önemli bir faktördür. Marka, bilgilendirme konusunda hastanın temel beklentilerini karşılamıyorsa marka imajı oluşturmak mümkün olmayacaktır. Sağlık turizminde iyi bir markalaşma süreci için bu tür sorunların ortadan kaldırılması gerekir. Sağlık turizmi destinasyonlarının markalaşmasının yalnızca belirli faydalara değil, aynı zamanda sağlık turistlerinin ciddiye aldığı soyut sonuçlara da dayandığı unutulmamalıdır.

Sağlık Kurumlarının Markalaşma Süreci

Sağlık turizminde markalaşma, mevcut sağlık tesislerinin yeniden düzenlenmesi ve en son yeniliklerin tanıtılmasıyla sağlanabilir. Diğer ülkelerde nadiren bulunan belirli terapötik alanlarda uzmanlık geliştirmek, destinasyon markalaşmasında bir diğer önemli faktördür. Örneğin, hassas kozmetik cerrahi uzmanlığı, bir varış yerini yenilikçi bir tedavi mekanı olarak ön plana çıkarabilir. Bu noktada, özel tedavilerini markalaştırabilecek tıbbi tesisler varsa, bu hastanelerin dünyaca ünlü olması muhtemeldir. Ayrıca hastane markalaşması, destinasyonun itibarını iyileştirmeye doğrudan katkıda bulunur. Bu tür bir sunum, sağlık turistlerinin yanı sıra uzmanlıklarını sağlık hizmetleri için ulusal ve uluslararası bir ölçüt olarak kullanabilen endüstri profesyonellerini çekmede de çok etkilidir. Bu yüksek görünürlük, yurt içinden ve yurt dışından büyük miktarda yatırım çekerek sağlık turizmi destinasyonunun marka imajını daha da güçlendirmektedir.

Kaynakça:
https://healthcareglobal.com/hospitals/top-5-countries-medical-tourism

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04