Sağlık Turizminde Dijital Pazarlamanın Önemi
Sağlık Turizminde Dijital Pazarlamanın Önemi
24 Şubat 2022
İdil Tiber Ersoy

SAĞLIK TURİZMİNDE DİJİTAL PAZARLAMA

Sağlık turizmi alanında birçok kurum, kuruluş ve doktor çalışmalar gerçekleştiriyor ve yurt dışındaki hastalara kendi ülkelerinden çok daha uygun fiyatlara tedavi hizmetleri sunuyor. Bu noktada, gelişmiş hedefleme özellikleriyle Google Ads ve sosyal medya reklamları gibi pazarlama araçları sayesinde ve yazılı ya da sözlü iletişim kanalları üzerinden pek çok insanla irtibata geçebilir ve onları sizden tedavi almaları yönünde ikna edebilirsiniz. Üstelik bu işlemleri milyonlarca hastaya farklı yöntemlerle uygulayabilirsiniz.

Sizlerin hastalara hangi tedavileri uyguladığınızı öğreniyor, satış ekibinize uygun hedef pazarlarınızı listeliyor, stratejik bir dijital pazarlama planı ile satış ekibinizin ve doktor kadronuzun büyüklüğüne uygun olarak talepleri size ulaştırıyoruz.

Sağlık Turizmi İçin SEO Hizmetleri

Google ve Bing gibi popüler arama motorlarında sağlık turizmi acentenizin veya tıp merkezinizin web sitesinin daha üst sıralarda yer almasını sağlamak için SEO’ya ihtiyaç duyacaksınız. SEO aracılığıyla hem yurt içi hem yurt dışında daha fazla tanınırlık kazanabilir ve işletmenize sağlık turizmiyle ilgilenen daha fazla kişiyi çekebilirsiniz. Hastalar yurtdışında tıbbi tedavi ararken öncelikle arama motorlarını kullandığından, web sitenizi arama motorlarına uygun olarak optimize etme süreçlerini kapsayan SEO, sağlık turizmi sektörü açısından önemli bir dijital pazarlama stratejisidir.

Dijital Pazarlamanın Sağlık Turizmindeki Rolü Nedir? 

SEO oldukça düşük bir ön yatırım ile size uzun vadeli harika bir sonuç verebileceğinden, hala en iyi sağlık turizmi dijital pazarlama stratejilerinden biridir. Daha da önemlisi, arama motorları, insanların tıbbi tedaviler veya sağlık turizmi hizmetleri için yurt dışına seyahat aradığı birincil ortamdır. SEO ile sitenizin sağlık turizmi hakkındaki Google arama sonuçlarında ilk sıralarda yer almasını sağlayabilirsiniz. Böylece yabancılar ülkenizde sağlık turizmine dair bir arama yaparsa, siteniz karşılarına çıkan ilk birkaç site arasında yer alabilir.

Sonuçları Görmek Ne Kadar Sürer?

SEO uzun vadeli bir dijital pazarlama stratejisidir, bu nedenle olumlu sonuçları hemen göremezsiniz. SEO uygulamasının en iyi sonuçlarını görmek aylar sürebilir. SEO’da hızlı sonuç almayı ve hemen üst sıralarda yer almayı garanti eden herhangi bir ajansı, müşterilerini yanıltmaktadır. SEO stratejileri ve projeleri için belirlenecek zaman çizelgesi özel ihtiyaçlarınıza, bütçenize ve beklentilerinize bağlı olarak değişecektir. İşletmenizin boyutu, sektörü ve olgunluğu da önemli ölçüde etkendir.

Sağlık Turizminde Tıp Merkezleri İçin Web Tasarımı

Web tasarımı, dijital pazarlama çalışmalarınızın mümkün olan en iyi sonuçları üretip üretemeyeceğini belirlemede önemli bir faktördür. Çekici renklere sahip gösterişli bir web siteniz olması gerekmez. Bunun yerine, hastalarınıza sağlık turizmi kapsamında sunduğunuz hizmetler hakkında bilgi veren ve mükemmel bir kullanıcı deneyimi sunan, gezinmesi kolay bir web sitesine ihtiyacınız var.

Siteniz kafasını karıştırıcıysa, ziyaretçiler hizmetleriniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitenizde kalmayacaklar ve muhtemelen sağlık turizmi konusundaki arayışlarında sizi tercih etmeyeceklerdir. Web tasarımı, sonuçlarınızı etkileyen önemli bir faktördür ve asla göz ardı edilmemelidir.

Sağlık Turizmi İçin Google Ads Yönetimi

Sağlık turizminde bir reklam kampanyası hızlı bir şekilde potansiyel müşterilere ulaşmanıza ve uluslararası tanınırlık kazanmanıza olanak tanır. Ancak, kampanyayı kurmak ve karlı hale getirmek çok zor olabilir. Anahtar kelimeleri dikkatli bir şekilde seçmezseniz, reklam bütçenizi neredeyse hiç sonuç almadan boşa harcamış olursunuz. 

İyi haber şu ki, bizimle iş ortaklığı yapmayı seçtiğinizde yatırımınızın akıllıca harcanması için uygun bir pazarlama hunisi ve reklam kampanyası oluşturmanıza yardımcı olacak Google Ads uzmanı bir ekip sizi bekliyor olacak!

Sağlık Turizminde Google Ads Yönetimi İçin Ortalama TBM

Sağlık turizmi sürecinde hedeflediğimiz pazarlarda kur farkının bilincinde olarak çalışma gerçekleştirmek gerekmektedir. Bu noktada tıklama başına maliyetler (TBM) büyük bir önem taşımaktadır. Tıklama başı maliyetler reklam maliyetinizi belirlemede çok büyük rol oynar. Kaliteli bir reklamın daha fazla tıklama alacağı bir gerçektir ve yüksek kaliteli reklamların tahmini eylem oranları da yüksek olur. Bu da daha düşük maliyetle kazanacağınız anlamına gelir.

Sağlık Turizminde İş Geliştirme Süreci

Dijital pazarlama ajansları genelde reklam tarafında hizmet verip diğer iş geliştirme süreçlerinden çekilirler. Oysa satış bir süreçler bütünüdür. Bu süreçlerin içinde sadece bir unsur dijital pazarlamadır. Dijital Uzmanı olarak müşterilerin internetteki yolculuğunun reklama tıklamalarıyla bitmediğini, bu yolculuğun reklam ile başlayıp satışa kadar devam eden bir süreç olduğunu biliyoruz. Bu nedenle iş geliştirme hizmeti olarak müşterilerin reklama tıklayıp nasıl bir yolculuktan sonra satın almaya karar verdiklerine, hangi yazılımların, hangi otomasyonların kullanılması gerektiğine, bu satış sürecini hangi değişikliklerin kısaltacağına dair detaylara çok önem veriyoruz. Nitekim 100 tıklamada 1 satış oluyor iken bunu geliştirmeler sayesinde 2 satışa çıkarırsak ciroda direkt olarak %100'lük bir artış yakalamış oluruz. Bu nedenle iş geliştirme, yapmayı en çok sevdiğimiz ve dönüşlerini de aldığımız hizmetlerimizden biridir. Bu hizmette daha fazla dönüş almanız için müşterileri kaybettiğiniz noktaları tespit ediyor ve o noktaların geliştirilmesi için çözümler üretiyor veya buluyoruz.

Yani dijital reklam bütçesi satın alarak aslında bir dijital satış ekibine de sahip oluyorsunuz.

İş geliştirme kapsamında verdiğimiz ek hizmetler:
•    Sitenizde dönüşüm oranlarını arttıracak ek modüller ve yazılımlar (Hotjar, Quiz sistemi gibi).
•    Satış ekibinizin işini kolaylaştıracak yazılım önerileri (CRM yazılım önerileri).
•    Satış ekibinize verilecek olan pazarlama süreç yönetimi eğitimi (Reklam başvuruları ile süreç nasıl yönetilir).
•    Influencerlar ile barter anlaşması (Estetik olmak isteyen influencerı bulmak ve o süreci tüm takipçileri ile paylaşması için anlaşmak)
•    Sağlık turizmi için Türkiye'ye hasta getiren firmalarla iletişime geçilip iş birliği teklifleri alınması gibi hizmetler ve daha fazlası.

Sağlık Turizminde Devlet Teşvikleri

Sağlık turizmi için akreditasyonunuz varsa devlet teşviklerinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca bu teşviklerin, reklam ve tanıtım bütçesi, yönetimi ve tercüme konularındaki harcamalarınızın yüzde 70’ine kadarını karşıladığından haberdar mıydınız? Ve hatta bu teşvikleri 1 yıl kadar geriye dönük olarak alabildiğinizi biliyor muydunuz? Bu teşviklerle, sağlık turizmi alanında yaptığınız tanıtım çalışmalarında hızlı şekilde hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Sağlık Turizminde Hasta Profili, Tedaviler ve Ülke Bazlı Hedefleme

İlk adım uzmanlığın sınıflandırılması ve hizmetlerin fiyatlandırılmasıdır. Bu doğrultuda işe öncelikle kliniğinizi sınıflandırarak başlarız. Hastalarınıza sunacağınız hizmetlerin hangi kalitede ve hangi ücret skalasında olacağını öğreniriz. Eğer halihazırda yabancı hasta ağırlıyorsanız, bu hastaların hangi ülkelerden geldiği ve onlara sağlık turizmi bağlamında hangi tedavileri uyguladığınız bizim için önemli. Bu bilgiler ışığında hasta sayısını artırmak veya yeni pazarlara açılma stratejisini belirlemek mümkündür. Satış ve hasta ilişkileri ekibinizin hangi dillerde destek verdiği de dijital reklamları kurgularken en önemli rollerden birini üstlenmektedir.

Sağlık Turizminde Dijital Reklam Kanalları

Başarının yolu en ince ayrıntılarına kadar planlanmış bir dijital pazarlama stratejisine sahip olmaktan geçiyor. Bu planlamayı yaparken kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerinizi öğreniyor ve ilk günden itibaren çalışmalarımızı markalaşma sürecine katkı sağlayacak nicelikte ve nitelikte kurguluyoruz. Türkiye’nin sağlık turizmindeki büyük hedeflerini ve bu doğrultuda sağladığı teşvikleri, sağlayacağınız kaliteli hizmetler ile doğru potada eriterek sizi tüm dünyada tercih edilen bir kuruma dönüştürüyoruz. Uzman ekibimiz, Google, Facebook ve Instagram’dan gelen talepleri bir araya getirerek sizlere iletiyor ve süreç boyunca satış ekibinizden aldığımız geri dönüşlere de dikkat ederek daha kaliteli talepler almanızı sağlıyor ve optimizasyon çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

 

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04