Teklif Stratejisine Karar Vermenin Zamanı
Teklif Stratejisine Karar Vermenin Zamanı
07 Şubat 2019
Dijital Uzmanı

Her firmanın farklı ürün ve hizmet yelpazesi  olduğu gibi farklı reklam kurguları ve stratejileri vardır. Bu stratejilere göre de farklı teklif ayarlaması yapılır. Google Ads, farklı kampanya türleri için uyarlanmış çeşitli teklif stratejileri sunar.

Tıklama Sayısını En Üste Çıkarma Teklif Stratejisi
Eger sizin hedefiniz günlük bütçeniz dahilinde sitenize giren kullanıcı sayısını maximum seviyeye çıkarmak ise tıklama sayısını en üste çıkarma teklif stratejisini kullanabilirsiniz.Örneğin; Günlük 50 TL reklam bütçeniz var. Bu bütçe ile sitenize maximum trafik almak istiyorsanız stratejiniz tıklama sayısını en üste çıkarma olmalıdır.

Hedef E.B.M Stratejisi
Benim için siteme kaç kişinin girdiğinin bir önemi yok,  odaklanmak istediğim yer siteye giren kullanıcının dönüşüm işlemini gerçekleştirmesi diyorsanız hedef edinme başı maliyet stratejisi tam size göre! Hedef E.B.M de kullanıcı reklama tıkladığı zaman tıklama başı maliyet ödemesi yaparsınız fakat ne kadar ödediğinizi bilemezsiniz.

Hedef Roas Teklif Stratejisi
Soru : Peki bir satın almanın kaç TL olduğunu biliyorsanız nasıl bir teklif stratejisi uygulayacaksınız?

Cevap :  Sitenizden 1 satın alma işlemi gerçekleşti ve değeri 200 TL. Siz bu satın alma işlemi yani dönüşüm için 10 TL harcadınız. 
Kazanılan/harcanan,200/10=20 yani %2000 lik bir kar oranı var. İster 10 TL harcayıp 200 TL kazanın, ister 50 TL harcayıp 1000 TL kazanın,  karlılık%2000 olsun diyorsanız hedef Roas (reklam harcamalarında elde edilen gelir) teklif stratejisi sizin amacınıza uygun bir stratejidir.

Arama Sayfasındaki Konumu Hedefleme Stratejisi
Arama sayfasındaki konumu hedefleme stratejisi bütçenizi yönetir. Rekabetin düşük olduğu zamanlarda firmanızı arama sayfasının üst sıralarında gösterir. 

Hedef Geçiş Payı Stratejisi
Belirli bir alan adında reklamınızın üst sıralarda çıkmasını istiyorsanız hedef geçiş payı stratejisini kullanabilirsiniz. Böylece sorguların en az  %20'sinde üst sıralarda gösterilirsiniz. Dönüşümü sayılamayan, belli bölgede hizmet veren işletmeler için bu stratejisi kullanılabilir. 

Geliştirilmiş T.B.M Stratejisi
Firma olarak amacınız dönüşüm sayısını maximum düzeye çıkarmak ise geliştirilmiş tıklama başı maliyet stratejisi kullanabilirsiniz. Bu strateji, web sitenizde işlemin dönüşümle sonuçlanma olasılığı yüksek yada düşük olmasına  göre tekliflerinizi artırır yada azaltır. Örneğin, bir "ayakkabı" kelimesi için sizin verdiğiniz tıklama başı maliyet 50 kuruş olsun. Tıklamanın dönüşümle sonuçlanma olasılığı yüksek ise google ads tıklama başı maliyetinizi 70 kuruşa çıkartabilir, dönüşümle sonuçlanma olasılığı düşük ise tıklama başı maliyetinizi 40 kuruşa düşürebilir.

Sizlerde firmanızın amacına uygun stratejileri belirleyip, stratejinize uygun teklif ayarlaması yapabilirsiniz.

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04