Think With Google Test My Site Yürürlükten Kaldırılıyor
Think With Google Test My Site Yürürlükten Kaldırılıyor
11 Ekim 2022
Emre Alabuğa

Think With Google Test My Site Yürürlükten Kaldırılıyor

Google, altı yıl önce kullanıma sunduğu Google Test My Site aracını önümüzdeki birkaç ay içerisinde kaldıracağını kullanıcılarına bildirmişti. Bilindiği üzere Google Test My Site, web sitelerin mobil hızını ölçmeye yarayan bir araçtır. Web sitesinin bağlantı türünü göstererek telefonlarda kaç saniyede açıldığı bilgisini verir. Aylık trend özelliği sayesinde geçmiş aylarla şu anki hızı da karşılaştırır ve gelişimi görmenizi sağlar. Ayrıca Google Test My Site sadece hız oranlarını incelemenize yardımcı olmakla kalmıyor, web sitenizi geliştirmeniz için üç farklı başlıkta daha hizmet veriyordu. Şimdi o hizmetleri inceleyelim. 

Hızınızı Artırın

Google’ın söz konusu aracı, web sitenizin hızını artıracak önerilerle sizlere yardımcı olur. Bu özellik sayesinde web sitenizdeki sorunları rahatlıkla bulabiliyor ve güncelleme yapabiliyorsunuz. Rakipler ile web sitenizin karşılaştırmasını yapabilme şansını da size sunuyor. Ayrıca daha hızlı bir web sitesinin yatırım getirisini ne kadar artırabildiğini de değerlendirebilmenizi sağlıyor. Aylık ortalama ziyaretçi sayısı, dönüşüm oranı, ortalama sipariş değeri gibi kişisel verilerinizi girerek yıllık gelirde elde edebileceğiniz potansiyel artışı bu araç ile öğrenebiliyorsunuz. 

Kişiselleştirin

Her müşteri farklıdır. Müşterilerin arayışıyla alakalı ve iyi bir kullanıcı deneyimi sunarak onların beklentilerini karşılamanız çok önemlidir. Bu noktada Google Test My Site, müşterilerin sizden alışveriş yapması açısından web sitenize özel kişisel önerilerde bulunur. Kullanıcı deneyiminin kalitesini artırmak için Google Test My Site’ın sunduğu öneriler sayesinde web siteniz arama motorlarında olumlu sonuçlar elde edebilir.

Siteniz Sorunsuz Çalışsın

Google Test My Site, kişiselleştirdiğiniz web sitesinin uygun bir deneyim sağlaması ve dönüşüm oranlarını artırabilmeniz için de tavsiyelerle sizi destekliyor. Ödeme yapma, sipariş verme, oturum açma, kaydolma gibi işlemlerin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için önerilerde bulunabiliyor.

Sağladığı tüm bu faydalar göz önünde alındığında geçtiğimiz Temmuz ayında Google Test My Site aracına güncelleme gelmeyeceğinin ve uygulamanın kaldırılacağının duyurulması hepimizi üzdü. Bu kararın nedeni hakkında net bir açıklama olmasa da, elbette piyasada bu aracın yerini alabilecek başka araçlar da bulunuyor. İşte web sitenizin hızını ölçmesi ve size önerilerde bulunması için kullanabileceğiniz diğer araçlardan bazıları:

Google PageSpeed Insights 

Google PageSpeed Insights, web sitenize mobil ve masaüstü olmak üzere iki ayrı cihazda yüz üzerinden puan vermektedir. Bu araç sayesinde kullandığınız temanın web sitesi hızını ne kadar etkilediğini ya da web veri değerlendirme sonuçlarını görebilirsiniz. Başarısız olan temalarda değişikliğe gidebilirsiniz. Web sitenizin yüklenme hızı, index hızı, sunucudaki gecikme süresi gibi hız değerlerini öğrenebilirsiniz. Ağaç trafiği sayesinde web sitenizin yüklenme animasyonunu görebilirsiniz. Fırsatlar ve teşhis ekranından web sitenize dair önerilere ulaşabilir ve bu doğrultuda gerekli düzeltmeleri gerçekleştirebilirsiniz. Google PageSpeed Insights’ın web siteniz hakkında sunduğu doğru değer, veri ve öneriler sayesinde web sitenizin mobil ve masaüstü oranlarını yükseltebilirsiniz.

GTmetrix 

GTmetrix ile tek tek sayfa düzeyine kadar web sitenizin performansının bir özetini görüntüleyebilirsiniz. Sayfa yükleme sürelerine, sayfa boyutlarına, toplam kullanıcı isteği sayısına ulaşabilir ve ayrıca yine GTmetrix sayesinde rakip sitelerin web sitesi hızıyla performans karşılaştırması yapabilirsiniz. GTmetrix aracının en kullanışlı yönü web sitesinin açılış videosunu göstermesidir. Video sayesinde web siteniz yüklenirken nerede takıldığını görebilir ve iyileştirmeler yapabilirsiniz.
 

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04