Türkiye’de Sağlık Turizmi Sektöründe Başarılı Kampanya Süreci
Türkiye’de Sağlık Turizmi Sektöründe Başarılı Kampanya Süreci
26 Şubat 2022
İdil Tiber Ersoy

Hedef Pazar Seçimi

Sağlık turizminde en önemli unsur stratejidir. Hedeflenecek pazarın belirlenmesi, hedeflenecek pazar ile alakalı gelişmelerin takip edilmesi ve planlanması sağlık turizminde başarı elde etmenin en büyük adımıdır. Sağlık turizmi alanında güçlü bir marka inşa ederek potansiyel hasta veya danışanların ilgisini çekmek istiyorsanız aşağıda sıralanan unsurlara dikkat etmelisiniz:

•    Sağlık turizmi kapsamında hizmet verilmesi planlanan hedef kitle belirlenmeli, sonrasında bu hedef kitlenin hangi iletişim kanallarını tercih ettiği analiz edilmelidir. Bu analiz için, hedeflenen ülkelerin her yıl yayınladıkları verileri hassasiyetle takip etmek elzemdir. Bu veriler doğrultusunda sağlık turizmine dair planlamalarınızı ve kampanyalarınızı şekillendirebilirsiniz. 
•    Sağlık turizmi hizmeti sağlamayı hedeflediğiniz ülkeler her mevsim ya da her dönem aynı iletişim kanallarını kullanmayabilir. Bunu dikkate alarak strateji geliştirmeniz daha iyi olacaktır. 
•    Sağlık turizminde tanıtım bütçesini de en iyi şekilde planlamak gerekir. İyi planlanmış bir kampanya bütçesiyle verimli ve tüm süreç için yeterli olacak kampanyalar düzenleyebilirsiniz. Bu doğrultuda hangi kampanya türlerinin kullanılacağı ve kampanyaların gösterileceği iletişim kanalları belirlenebilir. Doğru ve verimli bütçe kullanımı, sağlık turizminde başarıya ulaşmayı büyük ölçüde etkiler.
•    Sağlık kuruluşlarının verdiği en iyi tedavi hizmetleri spesifik olarak belirlenmelidir. Potansiyel hastalar veya danışanlar bu bağlamda sağlık turizmi hizmetlerine yönlendirilmelidir.
•    Hastalar sağlık turizmi kapsamında ülkenize geldiğinde, tedavi hizmeti alırken ve tedavi sonrasında konaklama ve ulaşım ihtiyaçlarının karşılanmasına ve gerekli desteklerin sağlanmasına ihtiyaç duyacaktır. Dolayısıyla bu noktalara özellikle dikkat edilmelidir.

Kampanya Stratejisi

Sağlık turizminde bir kampanya oluşturmadan önce büyük bir incelikle ve metriksel olarak planlamalar yapılmalıdır ki süreç kolaylıkla ve başarıyla yönetilebilsin. Bu noktada hedeflenen pazar alanına marka veya hizmet tanıtılmadan önce verilecek hizmetin kapasitesini belirlemek gerekir. Eğer sadece bir sağlık kuruluşu adına bir kampanya hazırlanacak ise, kampanyası yapılacak olan sağlık kuruluşunun verdiği en iyi hizmet ve vermek istediği fakat rağbetin çok olmadığı hizmetler ön plana çıkarılmalıdır. Hizmeti alacak olan hasta sağlık kuruluşuna geldiğinde, hastanın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda, sağlık kuruluşunun vereceği hizmetler artacaktır. Verilen tıbbi hizmetlerin yanında hastalara sunulan ücretsiz hizmetler, sağlık kuruluşlarını rakiplerine karşı daha üst sıralara taşıyacaktır. Ayrıca sağlık turizmi alanında bir kampanya yürütürken, yurtdışındaki turizm alışkanlıklarını göz önünde bulundurmak da unutulmamalıdır.

Yapılan araştırmalara göre, yurtdışından gelecek hastalar, gidecekleri ülkedeki en güvenilir kaynaklardan bilgi ve hizmet almak istemektedirler. Burada bir sağlık kuruluşunun portföyü niteliğini taşıyan sosyal medya hesapları ve web siteleri devreye girmektedir. Bu gibi iletişim kanallarında sağlık turizmi kuruluşlarının daha önce onlardan hizmet almış olan hastalarına ait yorumların ve mutluluk fotoğraflarının bulunması, hizmet alacak potansiyel hastalara daha çok güven vermektedir ve tercih edilme olasılığını artırır. 

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04