Web Tasarımın Yapı Taşı: HTML
Web Tasarımın Yapı Taşı: HTML
22 Aralık 2022
Şafak Saylam

Web Tasarımın Yapı Taşı: HTML

HTML kavramı, Hyper Text Markup Language (Hiper Metin İşaretleme Dili) ifadesinin kısaltmasıdır. HTML, web siteleri oluşturmak adına kullandığımız bir metin işaretleme dilidir ve Google Chrome gibi web tarayıcıları bu işaretleme dilini algılama ve anlamlandırabilme özelliğine sahiptir. Metin, yazı, video ya da fotoğraf gibi çeşitli dosya biçimleri HTML tarafından tarayıcılara tanıtılır, böylelikle dosya aktarımı gerçekleşir ve HTML kodları tarayıcılar üzerinde kolayca görüntülenebilir hale gelir. 

HTML bir programlama dili değildir, dolayısıyla üzerinde derleme yapmamıza da gerek kalmaz. Web sitelerine yüklemek istediğimiz her türden içeriğin siteye eklenmesini sağlar. Ayrıca hepsini birbirine bağlayarak anlamlı ve işlevsel bir şekilde çalışmalarına yardımcı olur. Ek olarak, Google veya Yandex gibi çeşitli arama motorlarına web sitemiz hakkında bilgi vermek, sayfa içerisine verileri yerleştirmek ve sıralayabilmek gibi çeşitli işlemler de HTML’in sunduğu imkanlar dahilinde gerçekleşmektedir.

HTML, tag (etiket) yapısına sahiptir ve temelde iki farklı etiket türü bulunur.

1. <head></head>

Bu taglerin içerisine yazdığımız her şey sayfamız hakkında bilgi vererek onu arama motorlarına ve tarayıcılara tanıtacaktır. Sayfanın ismi, kaynak dosyalar ve benzeri burada yer almaktadır. Head taglerinin içeriği çoğu zaman kullanıcılar tarafından görüntülenemez. Arka planda çalışırlar ve tarayıcıların işini kolaylaştırırlar. Arama motoru optimizasyonu adı verdiğimiz SEO süreçleri de çoğunlukla head taglerinin dahil olduğu kısımla ilgilidir.

2. <body></body>

Tablo, metin, form, resim, blog içerikleri ya da bir video. Body taglerinin içerisine bir web sitesinde karşınıza çıkan veya çıkabilecek her türlü içerik yazılabilir. 

Sonuç itibarıyla, yazılım ekibimizin hizmet sağladığı alanlardan biri olan web tasarım için hayati düzeyde önem taşıyan HTML, bir sitenin ön görünümündeki iskeletini ve en mühim detaylarını oluşturuyor diyebiliriz.

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04