Youtube Kids artık Türkiye’de!
Youtube Kids artık Türkiye’de!
12 Ekim 2021
Kübra Buket Başak

Youtube Kids artık Türkiye’de!

Daha öncesinde sadece ABD’de erişime sunulan Youtube Kids, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ında düzenlenen bir lansmanla beraber artık Türkiye’deki çocukların da kullanımına sunuldu. Uzun süredir beklenen bu uygulamanın asıl hedefi 13 yaş altı kullanıcılara dijital ortamda güvenli bir gezinme imkanı tanımak diyebiliriz. Gelin beraber biraz daha yakından inceleyelim.

Youtube Kids nedir?

Güvenli bir ortam sunmak amacıyla tasarlanan YouTube Kids’in içerik havuzunda 13 yaş altındaki çocuklar için eğitici ve sağlıklı videolar bulunuyor. Youtube’un çocuklar için geliştirdiği bu platform onları zararlı içeriklerden korumayı ve ailelere uygun içerikler sunmayı esas almıştır. Bunun için de otomatik filtreler, gerçek kişiler tarafından yapılan incelemeler ve ebeveynlerden alınan geri bildirimlerin bir karışımı kullanılıyor.

Her ebeveynin tercihleri farklı olabilir. Bu nedenle Youtube Kids bazı opsiyonlar sunmaktadır. Çocuklarınızın izleyebileceği içerikleri seçme, ekran başında kalma sürelerini sınırlama ve videoları engelleme bu uygulamadaki deneyimi özelleştirmeye yönelik seçeneklerden birkaçıdır. Aynı zamanda sağlıklı dijital alışkanlıklar geliştirmeleri için çocuklarınızla birlikte çalışmanıza yardımcı olacak kaynaklar da bulabilirsiniz.

Youtube Kids neden önemli?

Yapılan araştırmalara göre Youtube kullanıcılarının büyük bir kısmını 18 yaş altı bireyler oluşturuyor. Bu da küçük yaştaki kullanıcıların platformda yer alan herhangi zararlı bir içeriğe denk gelme olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, toplantıda yaptığı konuşmada "Çocuklarımızın zararlı içeriklerin etkilerinden korunması onların sağlıklı gelişimi için son derece önemli. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde bu durum çok daha net anlaşıldı. Sosyal medyanın yoğun bir şekilde kullanılmaya başlamasıyla birlikte siber dünyadaki pek çok riskle daha fazla karşı karşıya gelmeye başladık. İnternet için var olan tüm risk başlıkları gerçek hayatta da karşılaşılabilecek durumlardır.

Dolayısıyla çocuklarımızı nasıl gerçek hayattaki tüm bu tehlikelerden korumak için çaba harcıyor ve kurallar koyuyorsak interneti de bilinçli, güvenli, etkin bir şekilde kullanmayı öğrenerek çocuklara bunu öğreterek sanal dünyanın risklerini minimize edebiliriz. Geleceğimiz olan çocukları olası çevrimiçi tehditlerden korurken her birimize ayrı ayrı sorumluluklar düşüyor. Çocuklarımız için onların faydasına olacak şekilde imkân veren, seçenekler sunan uygulamaların önemli olduğuna inandığım ve bir araya gelmemize vesile olan YouTube Kids en güzel örneklerden bir tanesi." diyerek düşüncelerini dile getirmiştir.

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04