Zaman Tasarrufu Sağlayan Anahtar Kelime Planlayıcı Özelliği
Zaman Tasarrufu Sağlayan Anahtar Kelime Planlayıcı Özelliği
08 Ağustos 2019
Dijital Uzmanı

Zaman Tasaffuru Sağlayan Google Ads Aracı

Google Ads Arama kampanyaları oluşturmak bir çok reklam verenin büyük zamanını alır. Arama kampanyasının profesyonel şekilde oluşturulması için öncelikle her bir ürün ile ilgili anahtar kelime ve negatif anahtar kelime çalışması yapılır. Seçilen anahtar kelimeler ise kendi aralarında alaka düzeylerine göre gruplandırılır. Örneğin; Spor mağazanızın “dambıl” ürünü için seçtiğiniz anahtar kelimeler; 5 kg dambıl, dambıl seti, dambıl seti fiyatları, 5 kg dambıl fiyatları, 10 kg dambıl seti satan firmalar, 10 kg dambıl gibi aramalar var. Burada 5 kg dambıl, 5 kg dambıl fiyatları anahtar kelimeleri için bir reklam grubu, dambıl seti, dambıl seti fiyatları için bir reklam grubu, 10 kg dambıl, 10 kg dambıl seti satan firmalar anahtar kelimeleri için bir reklam grubu açmalısınız. Her bir ürün için seçilen anahtar kelimeleri kendi aralarında gruplandırmak oldukça vakit kaybettiriyor. Hele ki ürün gamı yüksek bir e-ticaret sitesi ise bu işlem günlerinizi alabilir.

Peki yüzlerce  anahtar kelimeleri bizlere veren google bu ürünleri gruplandaracak bir kolaylık kullanıcılarına sağlamamış mıdır? Tabi ki kullanıcıların en değerli olan vakitlerini daha doğru şekilde kullanmaları için yüzlerce anahtar kelimeyi kendi aralarında gruplandırıyor. Bizlere de reklam grupları metinlerini yazmak ve teknik ayarlamaları yapmak kalıyor.

Gruplandırılmış anahtar kelimeler  “Gruplandırılmış Fikirler” menü sekmesinde bulunur. 

Öncelikle ürün veya hizmetiniz ile ilgili yapılmış aramaları çıkartıyor, ürün ve hizmetiniz ile ilgili anahtar kelimelerinizi seçip ekliyorsunuz.

Gruplandırılmış fikirleri seçiyorsunuz. 

İlgili anahtar kelimeleri gruplandırarak reklam gruplarınızı hazır hale getiriyor. Eğer kontrollerinizden sonra ilgisiz reklam grupları olmadığını görüyorsanız tüm grupları seçip önce plana ekliyorsunuz.

Arama kampanyanızı seçiyorsunuz. Ve reklam grupları kampanyanıza ekleniyor. Gruplandırılmış fikirdeki anahtar kelimelerin tamamını yada bir kısmını hazırda bulunan kampanyanıza veya yeni bir reklam grubuna ekleyebilirsiniz. Böylece reklam kampanyası oluşturmak için harcadığınız zamanı diğer işlerinize ayırabileceksiniz. Ayrıntılı bilgi ve destek için (0850) 304 12 02 numaralı hatımızdan veya destek@dijitaluzmani.com adresimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

Aysu

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04