2022’de En İyi 9 Sağlık Hizmetleri Web Sitesi Tasarım Trendi
2022’de En İyi 9 Sağlık Hizmetleri Web Sitesi Tasarım Trendi
11 Nisan 2022
İdil Tiber Ersoy

2022’de En İyi 9 Sağlık Hizmetleri Web Sitesi Tasarım Trendi

Potansiyel hastalarınız, gezinmesi rahat ve estetik açıdan göze hitap eden, kaliteli bir web sitenizin olmasını bekler. Web siteniz ve sosyal medya hesaplarınız, sağlık turizmi hizmeti sağlayan bir kuruluş olarak hastalarınıza vereceğiniz ilk izlenimi büyük oranda etkilediği için; estetik ve kaliteli bir imaj oluşturmak, profesyonelliği ve güvenilirliği karşı tarafa sergilemek çok önemlidir. 2022’de sağlık turizminde hasta hacminizi ve kalitenizi artırmak istiyorsanız iyi bir web sitesi tasarımına yatırım yapmanız şart. O halde gelin, 2022’de sağlık turizmi alanında başarılı olmanıza yardımcı olabilecek en yeni sağlık hizmeti web sitesi tasarım trendlerine bir göz atalım!

1. Minimalizm 

Sağlık turizmi bağlamında hizmet veren bir kuruluş, potansiyel hastalarına kesinlikle temiz ve düzenli bir imaj yansıtmalıdır. Bu nedenle minimalizmin 2022’de kesinlikle trend olacağına şüphe yok! Minimalist tasarımların bir diğer faydası ise web sitelerinin daha hızlı yüklenmesine yardımcı olmasıdır ki bu unsur da kullanıcı deneyimini iyileştirecek ve etkileşim oranınızı artıracaktır. Ek olarak, minimalizmin daha az dikkat dağıtıcı olması potansiyel hastalarınızın harekete geçirici mesajlarınıza odaklanmasına katkıda bulunur ve dönüşümlerinizi artırmada da pozitif bir etki sağlar.

2. Rahat Renkler

Web sitenizin rengi, potansiyel hastaların markanızın karakteristik yapısını nasıl gördüğünü doğrudan etkiler. Bu sebeple renk seçiminizi spesifik bir şekilde analiz etmek önemlidir. Örneğin beyaz renk güvenliği ve profesyonelliği çağrıştırır. Kullanabileceğiniz diğer renkler içerisinde mavi ve yeşilin açık tonlarını da sayabiliriz. Açık renklerin kullanılması, rengin sakinleştirici etkisini artıracaktır.

3. Cesur ve Net Tipografi

Web siteniz, potansiyel hastaların sağlık turizmi kuruluşunuz hakkında daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olma amacını taşıyor fakat tipografiniz çok hafif veya okunması zorsa, kullanıcılar üzerinde negatif bir etki oluşabilir ve ziyaretçiler hemen sitenizden çıkma davranışına yönelebilir. Bunun yanı sıra, çok fazla çeşitlilik kullanıcının kafasını karıştıracağı ve web sitesinin estetik görünümüne de zarar vereceği için üçten fazla farklı yazı tipi kullanmaktan kaçınmanızı tavsiye ederiz.

4. İnsani Ögeler Ekleyin

Bir sağlık turizmi hizmeti sağlayıcısı olarak, web sitenizin insani bir görünüme sahip olması önemlidir. Bu noktada ana sayfanıza bir hastanızın veya tıp uzmanınızın gerçek bir fotoğrafını ekleyebilirsiniz. Yapılan araştırmalar, insan yüzü içeren fotoğrafların, etkileşimi önemli ölçüde artırabileceğini göstermektedir. Orijinal görüntüler stok fotoğraflardan %35 daha fazla etkileşim sağladığından, bir çalışanın veyahut hastanın gerçek bir fotoğrafını kullanmak daha önemlidir.

5. Amaca Yönelik Mikro Etkileşimler

Mikro etkileşimler potansiyel hastalarınız ile etkileşim sağlamanın ve web sitenize ekstra bir profesyonellik düzeyi eklemenin harika bir yoludur. Farz edelim ki yüklenme hızı yavaş olan bir sayfanız var. Bu noktada web sitenize ziyaretçileri etkileşimde tutacak ve hemen çıkma oranlarını azaltacak eğlenceli detaylar ekleyebilirsiniz. Ziyaretçilerden biri size mesaj yazarken belirecek animasyonlu sohbet baloncukları buna örnek olabilir. Fakat unutmayın, mikro etkileşimler fark edilmemeli veya kullanıcıyı web sitenizde aradıklarından uzaklaştırmamalıdır. Aksine, kullanıcının ilgisini çekmeyi ve katılımı artırmayı sağlamalıdır. 

6. Slaytları Kullanmaya Veda

Kullanıcılar slaytlara tıklamak yerine onları kaydırmaya şartlanmıştır. Birçok çalışma, ihtiyaç duydukları şeyi hemen bulamadıkları için slaytların ziyaretçileri hayal kırıklığına uğrattığını gösteriyor. Bu sebeple slaytlardan vazgeçmek 2022’deki yeni sağlık hizmeti web sitesi tasarım trendi olacak.

7. Kişiselleştirilmiş Deneyimler

Kullanıcıların yaklaşık %35’inin kişiselleştirilmiş bir içerikle karşılaştıklarında plansız satın alma gerçekleştirme olasılıkları yükselmektedir. Bu nedenle kişiselleştirme, 2022’de büyük bir web tasarım trendi olacak. Kişiselleştirilmiş web tasarımına bir örnek olarak, müşteriyi alıcı yolculuğunda yönlendirmek için her sayfaya diğer ilgili bağlantıları eklemeyi gösterebiliriz.

8. Gömülü Videolar

Ziyaretçilerin yaklaşık %72’si bir ürün veya hizmet hakkında bilgi edinmek için metin okumaktansa video izlemeyi tercih edeceklerini söylüyor. Videolar, hastalara belirli hizmetler (bir operasyon gibi) hakkında bilgi vermek için harika araçlardır, ancak aynı zamanda ziyaretçiyle anında etkileşim kurmak için ana sayfada da kullanılabilirler.

9. Büyüleyici Anketler

2022 için son sağlık hizmeti web sitesi tasarım trendi, ilgi çekici anketler oluşturmaktır. Bu şekilde müşterilerin web sitenizi aramasını sağlamak yerine, istedikleri bilgileri doğrudan onlara sunabilirsiniz.

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04