Dijital Pazarlamada Yapay Zeka Çağı
Dijital Pazarlamada Yapay Zeka Çağı
24 Ocak 2022
İdil Tiber Ersoy

DİJİTAL PAZARLAMADA YAPAY ZEKA ÇAĞI

Yapay zeka, bir makinenin insan zekası gerektiren bilişsel fonksiyonları gerçekleştirmesini sağlayan tekniklerin birleşimini tanımlamak için geniş bir tanım olarak kullanılıyor. Makinelerin çevresini öğrenme, tartışma ve etkileşim kurma yeteneklerini içeren yapay zekanın en bilinen metotları "makine öğrenimi" ve "derin öğrenme"dir. Dijital pazarlama, yeni nesil araçlar sayesinde bu metotlardan, hedefleme, kişiselleştirme, sosyal dinleme ve içerik tasarımını iyileştirme gibi amaçlarla faydalanıyor.

Makine öğrenimi ve derin öğrenmenin kullanılması, pazarlama performansının iyileştirilmesini mümkün kılıyor.

Dijital Pazarlamada Yapay Zekanın Avantajları
  • Yapay zekâ, büyük ölçüde veriyi gerçek zamanlı olarak değerlendirebilir ve önceden tanımlanmış kurallara göre işleyebilir. Dönüşüm olasılığı veya bir ürün veya pazarlama mesajına olan ilgi gibi bilgileri belirleyebilir.
  • Ziyaretçilerinizi mevcut davranışlarına göre gerçek zamanlı olarak kategorilere ayırabilir ve ardından kararsız ziyaretçiler veya belirli bir ürün veya mesajla ilgilenenler gibi çok detaylı kriterlere sahip kategoriler oluşturabilir. Satın alma niyetine veya ziyaretçilerin alıcılığına bağlı otomatik güncellenir.
  • Kişiselleştirme kabiliyetleriyle, web sitenizin her öğesini, tanımladığınız ziyaretçi kategorilerine göre gerçek zamanlı olarak özelleştirmenize imkan tanır. Yapay zekâ ile algoritmalar tarafından gerçekleştirilen kategorilere göre gerçek zamanlı olarak eylemleri tetikleyebilirsiniz. Bu, aksiyonlarınıza öncelik vermenize ve en önemlisi hedefleme çok daha spesifik olduğu için pazarlama bütçenizi optimize etmenize olanak tanır.
  • Marka imajınızı çevrim içi olarak takip edebilmek için, web sitesini ve sosyal medyayı süre gelen şekilde analiz etmek en önemli unsurdur. Bu verilerin hacmi ve mevcut olduğu formatlar  aralığı da devamlı olarak genişlemektedir.. Tüm bunları bireysel olarak işlemek gittikçe zorlaşıyor. Yapay zekâ bu görevi otomatikleştirebilir ve her şeyden önce çok daha spesifik bilgileri çok daha hızlı elde edebilir. Markanız için yeni bir etkileyicinin belirlenmesine veya olası bir krizi gelişmeden önce tespit etmenize yardımcı olacak ideal bir araçtır.
  • Web sitenizin ziyaretçileri olduğunda, herhangi bir soruları olduğunda iletişime geçmenin kolay olmasını isterler. Yalnızca insan personele güvenerek, özellikle günün veya gecenin herhangi bir saatinde gelebildikleri için, çok sayıda isteği aynı anda ele almak zor olabilir.
  • Bir yapay zeka algoritmasıyla çalışan sohbet robotları günün her saati anında yanıt verebilir. Sorgu anlayışına bağlı olarak, gerçek zamanlı olarak ilgili cevapları verebilir ve böylece müşteri memnuniyetini artırabilirler.

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04