Dijital Pazarlamadan Dijital Müşteriye: 2022 Yılı Dijital Pazarlama Trendleri
Dijital Pazarlamadan Dijital Müşteriye: 2022 Yılı Dijital Pazarlama Trendleri
07 Mart 2022
İdil Tiber Ersoy

Dijital platformlarda varlığını sürdüren kişi ve firmalar için pazarlama süreçleri oldukça önemli çalışmalar arasında yer almaktadır. Bu yazımızda ise, pazarlama süreçlerinde dikkat edilmesi gereken noktaların neler olduğu üzerine birkaç başlık belirledik.

İçerik Pazarlaması Önem Kazanacak

Oldukça önemli ve gerekli bir dijital pazarlama süreci olan içerik pazarlamasına olan alakada oldukça fazla artış görülmektedir. Birçok firma, hedef kitlesinde bulunan potansiyel müşterilerine ulaşmak için sosyal medya platformlarında ve blog bölümlerinde paylaşacakları içerikleri planlıyor ve bu içeriklerin paylaşımını yaparak potansiyel müşterilerine hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabiliyor.

İçerik pazarlaması ile başarılı olan işletmeler aşağıdaki unsurlara dikkat ederek içeriklerini oluşturuyor.

  • SEO uyumlu içerikler
  • Faydalı içerikler
  • Düzenli içerik üretimi
  • Sayfa hızı

Bu saydığımız unsurlar 2022 dijital pazarlama trendleri arasında yer alan içerik pazarlamasının etkili olmasını sağlıyor. Yani işletmelerin içerik pazarlaması yaparken kullanıcılar için faydalı içerikler oluşturması gerekiyor.

Mobil Uyumlu Pazarlama Önem Kazanacak

Mobil cihaz kullanımının artması ile beraber pazarlama trendleri de değişmeye başladı. Artık işletmeler mobil uyumlu e-ticaret siteleri kuruyor, e-mail pazarlamasında daha çok kısa başlıklar kullanarak mobil uyumluluğu yakalamaya çalışıyor ve sosyal medya reklamlarında kullanılan görselleri cep telefonu ve tablet gibi cihazlar için kullanıcı dostu gösterime uygun bir şekilde tasarlıyor.

Yani kısacası pazarlamada da mobil uyumluluk göz önünde bulundurularak hareket ediliyor. Dijital pazarlama uzmanları e-ticarette 2022 pazarlama stratejileri içerisinde mobil uyumlu pazarlamaya verilen önemin artacağını ve pazarlama çalışmalarını mobil uyumlu olarak tasarlayan işletmelerin daha hızlı sonuçlar alacağını söylüyor.

 E-mail Marketing’e Olan İlgi Artacak

Pazarlama stratejileri arasında yer alan E-mail Marketing, günümüzde birçok işletme tarafından kullanılan bir pazarlama stratejisidir. Özellikle E-mail Marketing’de dönüşümlerin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi, bu pazarlama yönteminin binlerce işletme tarafından kullanılmasını sağlamaktadır.

2022 Dijital Pazarlama Trendleri arasında da yer alan e-posta pazarlama sayesinde işletmeler 2022 yılında satışlarını daha kolay bir şekilde arttırma fırsatı yakalayacaktır. E-ticaret ile internetten ürün satan bir işletmeyseniz sizler de ürün, hizmet ve kampanyalarınızı tanıtmak için E-mail Marketing’i kullanabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Kişiselleştirme Önem Kazanacak

Sosyal medya uzmanı olarak çalışan kişiler özellikle son dönemlerde kişiselleştirmenin altını çiziyor. Çünkü kişiselleştirilmiş pazarlama müşterilere değer verildiğini gösteriyor ve bu sayede işletmeler marka sadakatlerini ve müşteri memnuniyetlerini arttırabiliyor. Son dönemlerin en popüler pazarlama yöntemlerinden birisi olan kişiselleştirilmiş pazarlamaya olan ilgi her geçen gün artış gösteriyor.

Müşterilerine daha iyi hissettirmek ve tüketicilerin marka sadakatini arttırmak isteyen işletmeler kişiselleştirilmiş pazarlamayı kullanıyor. Markalar, 2022 yılı pazarlama trendleri içerisinde de yer alan kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmaları yapmaya şimdiden başlayabilir ve böylelikle hedef kitlesinde yer alan kişilere güven sağlayabilirsiniz.

Influencer Marketing

Özellikle instagram kullanımının artmasıyla hayatımıza giren marketing türlerinden birisi olan Influencer Marketing’e olan ilgili 2021 yılında oldukça büyüktü. Daha önce bir Influencer ile çalışmayan birçok e-ticaret firmasının bu yıl henüz hayatımıza yeni yeni giren bir marketing türü olan Influencer Marketing’e yöneldiği görüldü.

Influencer Marketing çalışmaları e-ticaret firmalarının ve kurumsal firmaların ürün ve hizmet satışlarını arttırmalarını sağlayacak bir pazarlama türü olduğu için 2022 yılı e-ticaret trendleri arasında da yer alıyor.

Instagram Hikayeleri ile Etkileşim Kazanın

Instagram’ın özelliklerinden birisi olan Instagram hikayeleri hem kişisel hem de ticari paylaşımlar yapmanıza olanak sağlayan özelliklerden birisidir. Özellikle e-ticaret firmaları ürün, hizmet ve kampanya tanıtımı yapmak, e-ticaret sitelerine ziyaretçi çekmek, müşteri memnuniyetini ölçümlemek vb. amaçlar ile bu özelliği kullanmaktadır.

Instagram’ın her an yatırımlarına devam ettiği Instagram Story özelliğine her gün farklı bir işlevsellik kazandırılmamaktadır. 2021 yılına damga vuran dijital pazarlama stratejilerinden birisi olan Insta Story özelliği 2022 pazarlama trendleri arasında da yer almaktadır.

Tiktok, Sosyal Ticaret Merkezi Olmaya Hazır

Sosyal medya platformları kullanılarak yapılan alışverişlere sosyal ticaret adı verilmektedir. Sosyal ticaret’e ilk adım atan Facebook’tan sonra Insta Shop özelliği sayesinde Instagram da adım atmıştır. Sosyal medya uzmanları yapılacak olan güncellemeler ve geliştirmeler sayesinde TikTok’un da sosyal ticarete yatırım yapacağını düşünmektedir.

2022 yılı için olan beklentilerin en büyük kaynağı ise Z kuşağında yer alan kişilerin büyük bölümünün TikTok kullanıcısı olmasından kaynaklanmaktadır. Yani kısacası 2022 pazarlama trendlerinde yer alan TikTok, kendini geliştirdiği takdirde Z kuşağını hedefleyen işletmelerin ilgi odağı olacaktır.

Müşteri Deneyimine Önem Veren Firmalar Yükselecek

Her e-ticaret firmasının amaçları arasında satış yapmak ve satışlarını arttırmak bulunmaktadır. Bu nedenle e-ticaret firmaları belirli dönemlerde kampanyalar düzenleyerek belirli müşteri kitlelerine ulaşabilmektedir. Fakat e-ticaret firmaları için önemli olan konulardan birisi de müşteri deneyimidir.

Çünkü müşterilerin bir e-ticaret sitesi üzerinden yaptıkları alışveriş deneyimleri ne kadar iyi olursa tüketicilerin markaya olan güveni ve sadakati o kadar artış göstermektedir. İşletmeler satışlarını arttırmak için ise sürekli müşteri deneyimini ön planda tutan pazarlama çalışmaları yürütmektedir.

Sizler de dijital pazarlama stratejilerinizi güçlendirmek istiyorsanız, işletmenizden daha önce alışveriş yapan kişilerin deneyimlerini ve yorumlarını pazarlayabilir ve böylece kitlenizin marka sadakatini arttırabilirsiniz.

 

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04