E-Ticaret'de Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?
E-Ticaret'de Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?
13 Kasım 2018
Dijital Uzmanı

E-Ticaretin Püf Noktaları Nelerdir? 
     Sektörde yeni boy gösteren girişimcilerin sıklıkla sorduğu soruların başında e-ticaret nasıl yapılır sorusu gelmektedir. Bir web sitesi ve özel yazılımlar ile birlikte sektöre yön veren e-ticaret siteleri hizmete açıldıktan sonra yapılan hatalar göz önünde bulundurularak çeşitli değişimlere gidilebilir. Bununla birlikte mutlaka işinin uzmanı kişiler ve pazarlama uzmanları ile çalışmak da e-ticaret püf noktaları arasında gösterilmektedir. Temel amaç müşteri memnuniyetini sağlamak olmalı, daha sonra ekonomik çıkarlar gözetilmelidir.

 E-Ticarette Sıklıkla Yapılan 5 Büyük Hata 
     E-ticaret sitesi açıp da başarısız olanların sayısı her geçen gün artıyor. Ancak yapılan hataların farkına varıp adımları buna göre atmak ekonomik başarıyı da beraberinde getirebilir. Bu tür siteler üzerinde oynanabilir siteler olduğu için yapılan yanlışlar kısa bir süre içerisinde çözüm odaklı olarak düzeltilmelidir. 

 1- Ürün Görsellerinin Yetersiz Olması: Profesyonel bir fotoğraf makinesi ile birçok açıdan çekilmiş olan ürün görselleri e ticaret için ne gerekir sorusunun ilk cevabını oluşturmaktadır. Görselleri bulunmayan ürünler potansiyel alıcılar tarafından güvensiz bulunduğu için es geçilmektedir. Bu nedenle minimum 1 maksimum 3 ürün görseli ile alışverişi teşvik edici girişimlere açık olunmalıdır. 
 2- Müşteri Hizmetlerinin Tam Randımanlı Hizmet Verememesi: Ürün ile ilgili bilgi almak isteyen müşteriler, bu alanda hizmet veren müşteri hizmetlerine anında ulaşmak istemektedirler. Ancak çoğu zaman açılmayan ya da eksik bilgi veren müşteri hizmetleri yapılan bir diğer hatayı ortaya çıkarmaktadır. 
 3- Kargo Ücretlerinin Gizli Tutulması: Kargo ücretlerinin gizli tutulması ve bu ücretlerin ödeme yaparken öğrenilmesi müşterileri söz konusu sitelerden uzaklaştırmaktadır. 
 4- İade ve Değişimde Müşteri Memnuniyetini Gözetmemek: Birçok site hiçbir şekilde iade ve değişim kabul etmeyerek potansiyel müşterilerini kaybetmektedir. 
 5- Ürün Özelliklerinin Gelişigüzel Yazılması: Ürün özelliklerinin tam ve doğru bir şekilde yazılmaması da sektör içerisinde en yaygın hataların başında gelmektedir. 

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04