E-Ticarette Kullanıcı Deneyimi Nasıl İyileştirilir
E-Ticarette Kullanıcı Deneyimi Nasıl İyileştirilir
18 Ocak 2022
Berfin Barut

E-Ticarette Kullanıcı Deneyimi

Kullanıcı, arayüz ile etkileşime geçen kişidir. Kullanıcı deneyimi ise kullanıcının arayüzle etkileşime  geçtiği, etkileşimde kaldığı ve etkileşimden sonraki sürecini ifade eder. Günümüzde kullanıcıların  %90'ı mobil cihazlar üzerinden sitelere giriş yapmakta. Bu nedenle mobil cihazlar başta olmak üzere  masaüstü, tablet gibi tüm çözünürlüklere uygun site tasarımları sağlanması kullanıcı deneyimi için  büyük önem arz etmektedir.

Süreçleri Basitleştirin!

Kullanıcılar, alışveriş için daha pratik olduğundan   e-ticaret sitelerini tercih etmaktedir. Bu nedenle   site içerisinde herhangi bir zorlukla   karşılaştıklarında alışverişten vazgeçmeleri de an   meselesidir. E-ticaret firmalarının yaşadığı   sorunlar arasında en büyüğü alışveriş   tamamlanmadan terk edilen sepetlerdir. Ödeme   süreçlerini basitleştirmek ve kullanıcının sadece   birkaç tıkla alışverişini sonlandırabileceği bir deneyim sunmak çok önemlidir.

Kullanıcı Size Güvenebileceğini Bilmeli!

Ürünlerinizle ilgili arayışta olan bir kullanıcının dikkatini sitenize girdiği ilk 5 saniye içerisinde  çekmelisiniz. Kullanıcı karmaşık olmayan ve güven duyduğu bir siteden alışveriş yapmayı tercih eder.  Bu noktada ürünlerinizin görsellerini farklı açılardan olacak şekilde çeşitlendirebilir, ürün  materyallerini açıklayabilir, ürünün boyutları ile ilgili bilgiler paylaşabilirsiniz bu sayede de satın alma  kararını kolaylaştırabilirsiniz.

Site Hızınızı Test Edin!

Sitenizin sayfalar arasında ki geçişinin hızlı olması çok önemlidir. Google arama ağında beklenen  sayfa hızı 2.0 saniye ve altıdır. E-ticaret sitenizin hızının bu sürenin üstünde bir hız göstermediğinden  emin olun. Sayfalar arasındaki geçişlerin yavaş olduğu bir siteyi kullanıcıyı terk eder. Bu konuda  yapılacak optimizasyon işlemleri dönüş oranlarını artıracaktır.

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04