Google'da Efektif Reklam Çalışması Nasıl Hazırlanır ?
Google'da Efektif Reklam Çalışması Nasıl Hazırlanır ?
24 Ekim 2018
Dijital Uzmanı

Google iş ortağı ile öncelikle hizmetin verildiği yeri harita üzerinde işaretlemek oldukça önemli. Bu sayede sizi Google ile arayanlar arama sonuçlarında hemen sağ tarafta size ulaşmak için bilmeleri gereken tüm bilgilere, adres, telefon, e-posta adresiniz, hangi saatlerde çalıştığınız, tam lokasyonunuz, firmanızın ana özellikleri (ve sizin özetle bilmelerini istediğiniz tüm detaylar) karşılarına çıkarak sizi ulaşılabilir kılacaktır.
 
     Google ilk sırada çıkma çalışması için öncelikli olan ihtiyaç duyulan çalışma google ads çalışmalarıdır. Google'da adwords sistemini kullanarak, hedef kitlenizin yani müşteri olarak seçtiğiniz potansiyel kişilerin size ulaşmak için hangi kelimeleri girmeleri gerektiğini belirmeniz oldukça önemli. Daha sonra bu kelimeleri kullanan rakiplerinizi ve tıklama başı ne kadar bütçe ayırdıklarını analiz edip, onlardan bir tık daha fazla bütçe ayırarak, rakiplerinizin yerine tercih edilmeniz kaçınılmaz olacaktır. 
 
 Google Kampanyalarında Nelere Dikkat Edilmeli?
 
     Etkili google reklamları çalışmalarında en önemli kriter anahtar kelimelerin doğru seçilmesi. Örnek vermek gerekirse, saç ekimi yapan bir kliniğin, işi ile alakasız bir anahtar kelime girmesi, kendisini aramayan, alakasız kişilerin reklamlarına tıklayarak gereksiz yere para harcamasına sebep olacaktır. Bu sebeple anahtar kelime seçerken, işin ana kriterleri, 'iş özetlenmek istenilirse hangi kelimelerle özetlenilirdi?' gibi soruları baz alarak seçim yapmak çok doğru ve kolay olacaktır.
 
     Google 1. sırada çıkma çalışmalarının google ads sistemindeki bir diğer önemli kriteri ise kampanyalarda kullanılan metinlerde, gereksiz iddialardan, abartı kelimelerden kaçınılması ve başlıkları kullanırken, hedef kitleye, hizmeti en doğru kelimelerle açıklamak gerektiği olarak belirtilebilir. Bu gibi metinlerde, hedef kitle yani potansiyel müşteri bir işlem yapmaya itilmeli 'Hemen Arayın', 'Hemen Teklif Alın' gibi reklama erişen kişiyi bir işlem yapma ihtiyacı hissettirecek metinler, kampanyaya fazlasıyla katkıda bulunacaktır.
 

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04