Instagram'da Paylaşım Yapmak için En Doğru Zaman Nedir?
Instagram'da Paylaşım Yapmak için En Doğru Zaman Nedir?
21 Mart 2022
Serenc Çelik

Siz de Instagram’da paylaştığınız gönderilerin görüldüğünden emin olmak, daha fazla kullanıcıya ulaşarak en çok beğeni ve yorumu almak istemez misiniz? Gelin, gönderinizin en yüksek trafik alacağı saatlere beraber bakalım.

Sosyal medya pazarlama stratejinizde bilinirlik oluşturma, daha fazla katılım ve daha fazla trafik çekme hedeflerinize ulaşabilmeniz için kitlenizin çevrimiçi ortamda en aktif olduğu zaman dilimini bilmeniz gerekir. Bu zaman diliminde kitleniz, markanız için belirlediğiniz görme alışkanlıklarını edinir, içeriğinizle ilgilenecek zaman bulur ve onunla etkileşime geçer. Böylece marka ve ürün bilinirliğinizi arttırabilir, web sitenize daha fazla kullanıcı çekebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz. 

Her markanın sosyal medyada benzersiz bir kitlesi vardır ve bu kitleye en yüksek verimlilikle ulaşabilmeniz için Instagram size, işletme hesabınızda yararlanabileceğiniz bir çok veri sunar. Benzersiz kitlenize yönelik paylaşım yaparken kullanabileceğiniz Instagram, kullanıcılarınızın bulunduğu konum, yaş ve görüntüleme verilerinin yanı sıra size kullanıcılarınızın en aktif olduğu gün ve saatleri de sunar. Buna erişmek için tek yapmanız gereken Instagram işletme hesabınızdaki İstatistikler kısmına girip sayfayı aşağı kaydırmanız.

Bunun yanında, yeni açılmış ve henüz verileri yeterli olmayan Instagram hesabınız için de kullanıcılarınızın sabah uyanma saatlerine, öğle aralarına ve iş çıkış saatlerine denk gelecek şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Örneğin:

  • Paylaşım yapmak için en iyi günler Cumartesi ve Pazar’dır.
  • Hafta içi günleri 06.00 ve 18.00 en iyi paylaşım saatlerinden biridir.

Unutmayın, değişen dünyada değişken kullanıcı alışkanlıklarıyla birlikte sonuçlarınızı en az üç ayda bir gözden geçirmenizde ve stratejilerinizi ona göre belirlemenizde fayda var.

 

 

 

 

 

 

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04