Termal Sağlık Turizmi Nedir?
Termal Sağlık Turizmi Nedir?
28 Haziran 2022
İdil Tiber Ersoy

Termal Sağlık Turizmi Nedir?

Termal sağlık turizmi, ülkemiz coğrafyasında sıklıkla karşılaşılan termal tesislerin doğal imkanlarından yararlanılarak sunulan bir sağlık turizmi hizmetidir. Modern tıpta kabul gören bir tedavi olan aroma terapi, ülkemizde yaygın olarak karşımıza çıkan bir uygulamadır. Ancak pek çoğumuzun bilmediği şey, şifalı kaplıcalardan faydalanmak için sağlık turizmi bağlamında ülkemize gelen çok sayıda turistin olmasıdır.

Geçmişte sağlık turizmi faaliyetleri günümüzdeki kadar yaygın değilken bu tesislere gelmek isteyen yabancılar, doğrudan turist olarak gelmekte ve kendi imkanları ile çoğunlukla sağlık tesisi olarak yapılanmamış yerlerde çeşitli tedavilere ulaşmaya çalışmaktaydı. Sağlık turizminin bir sektör olarak gelişmesi ve yaygınlaşması ile bu sorunlar büyük ölçüde ortadan kalkmıştır.

Termal sağlık turizmi, sağlık turizmi adı altında düşünülse de, medikal sağlık turizminden farklı özelliklere sahiptir. Kaplıca tesisi tıbbi bakım içermediği sürece tıbbi tesis olarak tanımlanamaz. Bu nedenle bu alanda hizmet veren kurumların sağlık turizmi için gerekli belgeleri almasına gerek yoktur. Ancak hizmetin verildiği yer tıbbi bir tesis içerisinde, tıbbi niteliklere sahip bir yerse ve hizmetin adı da tedavi ise, bu hizmeti veren kurumun A Tipi Sağlık Turizmi Acentesi olması gerekmektedir.

Termal Sağlık Turizmi Pazarlaması Nasıl Yapılır?

Yerli kaplıca turizminin pazarlanmasında büyük zorluklarla karşı karşıya kalınmasa da sürekli bir akış sağlamak için uygun pazarlama yöntemlerinin kullanılması gerekmektedir. Günümüz pazarlama standartları içerisinde geleneksel yöntemler yerine dijital araçları kullanan pazarlama yöntemleri çok daha etkili ve hızlı sonuçlar üretebilmektedir.

Tesisin tanıtımı ve termal sağlık turizmi faaliyetlerine katılacakların karar verme aşamalarına yardımcı olacak sosyal medya araç ve içeriklerinin kullanımı oldukça önemlidir. Dijital iletişim kanalları bu hizmeti kimin hangi tesiste ve hangi koşullarda aldığını göstermek için mükemmel bir temeldir. Sadece bu amaçla değil, marka bilinirliği sağlamak için de kullanılabilirler. Tesislerin videolarını Youtube üzernden yayınlamak da oldukça etkilidir.

Yanı sıra, turizm sektörü ile ilgilenen kurum ve kuruluşların bir web sitesinin olmaması söz konusu olmamalıdır. Tüm şirketler ve acenteler, etkili web siteleri oluşturmalı ve arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak için ihtiyaç duydukları SEO çalışmalarına da önem vermelidir. Aksi takdirde bilinirlik ve bulunabilirlik açısından, turistlerin tesis hakkında bilgi alabilecekleri kurumsal bir bilgi kaynağının olmamasının çok ciddi bir güven sorunu teşkil edeceği aşikardır.

Yabancı Turistler İçin Termal Sağlık Turizmi Pazarlaması Nasıl Yapılmalı?

Tüm turizm acenteleri başta İngilizce olmak üzere, hedef kitlelerine bağlı olarak, ilk önce web sitelerini çeşitlendirmelidir. Daha sonra belirli bir hedef kitle belirlenir ve coğrafi hedefe yönelik pazarlama yapılır. Kaplıca turizmi için en çok ziyaret edilen ülkeler Orta Avrupa ülkeleri ve İskandinav ülkeleridir. Almanya, İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya gibi ülkeleri hedefleyerek zaman içinde dünyanın diğer bölgeleri için dijital pazarlama uygulamalarını etkinleştirebilirsiniz. Termal turizm ve sağlık turizmi alanlarındaki pazarlama ihtiyaçlarınızı doğru bir şekilde karşılayabilir ve ciddi bir potansiyelin farkına varabilirsiniz.

Bu alanda dünyanın her yerinden milyonlarca turiste hizmet verebilecek tesislere sahip olan ülkemizin termal sağlık turizmi potansiyelini geliştirmek için hemen Dijital Uzmanı’nın profesyonel ekibiyle iletişime geçebilirsiniz!

Kaynakça: https://shgmturizmdb.saglik.gov.tr/Eklenti/10949/0/07pdf.pdf

Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Başarıya ulaşmanız için bir form uzağınızdayız!

veya
uzman ekibimiz ile görüşün.

+90 850 304 12 02+90 232 332 14 04